Американски експерти по киберсигурност заявиха, че хакери, представили се за

...
Американски експерти по киберсигурност заявиха, че хакери, представили се за
Коментари Харесай

Предполагаеми руски хакери се представили за служител на Държавния департамент на САЩ

Американски специалисти по киберсигурност обявиха, че хакери, показали се за чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, са атакували американски организации, компании и мозъчни тръстове. Според тях офанзивата носела белезите на минали хакерски акции, свързвани с Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Опитите за "спиър фишинг " (вид хакерска офанзива, ориентирана против съответни лица или компании) почнали в сряда с изпращането на писма по електронната поща, за които се твърдяло, че били от чиновник на отдела за връзки с обществеността на Държавния департамент.

Компаниите за киберсигурност "Крауд страйк " и "Файър ай " обявиха, че към момента се пробват да открият кой стои зад офанзивата. Но тя била сходна с предходни хакерски акции на групата "Коузи беър " (известна още като АПТ29), съветска група, за която се допуска, че е обвързвана с съветското разузнаване, както и с хакерски дейности преди президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, отбелязва Асошиейтед прес.

По думите на неназован чиновник на Държавния департамент не е имало навлизане в сървърите на департамента или в компютърните му мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР