Американски дипломати посредничиха при подписването на споразумение между Сърбия и

...
Американски дипломати посредничиха при подписването на споразумение между Сърбия и
Коментари Харесай

Историческа сделка между Сърбия и Косово за подновяване на полетите

Американски дипломати посредничиха при подписването на съглашение сред Сърбия и Косово за обновяване на товарните полети, които би трябвало да оказват помощ за възстановяване на икономическите връзки сред балканските страни, осведоми АП.

Сърбия продължава да преглежда Косово като част от територията си, макар че е приета за самостоятелна страна от към 100 страни, в това число и от Съединени американски щати.

Съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати Робърт О`Брайън съобщи, че подписаното в Берлин съглашение сред представителите на двете страни бележи " историческа договорка ". Той назова въздушните връзки " душата на модерната стопанска система ".

О`Брайън разясни, че няма товарни полети сред Косово и Сърбия от 21 година В момента лишава към 5 часа пътешестване по път от Белград до Прищина.

Под съглашението се подписаха Милун Тривунац, държавен секретар на икономическото министерство на Сърбия, и Есет Бериша, общоприет шеф на Организацията за гражданска авиация на Косово. Церемонията се организира в посолството на Съединени американски щати в Берлин.

25-минутният полет сред Белград и Прищина ще бъде обслужван от подразделението на " Луфтханза ", Eurowings, който към този момент има аероплан в косовската столица.

Полетите ще започват, откакто двете страни отстранен регулаторни спънки .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР