Американски части са убили още двама души на ръководни длъжности

...
Американски части са убили още двама души на ръководни длъжности
Коментари Харесай

Убити са двама лидери на “Ислямска държава“

Американски елементи са умъртвили още двама души на управителни длъжности в " Ислямска страна ". Това се е случило при среднощен удар в Източна Сирия и демонстрира продължаващото подпомагане сред Съединени американски щати и сирийските кюрди, макар турските закани по отношение на тях.

Малко преди 3 ч. локално време тази заран американските сили са прелетели с хеликоптер, от който задачите им, чието тъкмо местонахождение не се прецизира, са били изумени. Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида, мястото е селото Ал-Зор, а в интервенцията са взели участие и бойци на доминираното от кюрди обединяване Сирийски демократични сили.

Убитите са джихадистки командири на районно равнище, цивилни жертви няма, а от американското централно командване назовават интервенцията " взаимна ".   

Предполагаемото подпомагане с кюрдските сили идва в миг, в който те са съществена военна цел на друга страна от НАТО - Турция. Анкара счита кюрдските автономисти за виновни за атентата в Истанбул предишния месец, като в последните седмици президентът Реджеп Ердоган на първо време подреди масирана акция от въздушни удари, а разгласи и желание за нова сухопътна интервенция.

Съединените щати, които от години водят война взаимно с кюрдите против " Ислямска страна ", приканиха Турция към въздържаност. Това направи и Русия, която има военно наличие в някои от кюрдските територии.
Прочетете още
Днес в телефонен диалог с Владимир Путин Ердоган прикани за изтеглянето на кюрдските сили от 30-километровата зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР