Американски бомбардировачи Б-52 пристигнаха в Катар, след като Иран се

...
Американски бомбардировачи Б-52 пристигнаха в Катар, след като Иран се
Коментари Харесай

САЩ засилват военното си присъствие в Близкия Изток заради Иран

Американски бомбардировачи Б-52 дойдоха в Катар, откакто Иран се отхвърли отчасти от уговорките си по нуклеарното съглашение. Президентът Доналд Тръмп прикани иранското управление към договаряния и не изключи военна намеса.

 © БГНЕС
Бомбардировачите Б-52, пристигнали в американската база Ал Удейд край Доха, Катар са част от спомагателните сили, които разполага Вашингтон в Близкия Изток. Съобщава се, че още машини от същия вид са кацнали на друго място в Югозападна Азия, евентуално в Обединените арабски емирства.

Целта е отразяване на закани с неуточнено естество от Иран. Към Персийския залив пътува и ударна група, отпред със самолетоносача " Ейбрахам Линкълн ". Армадата към този момент мина през Суецкия канал.
Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: Това, което би трябвало да създадат, е да ми се обадят и да седнат на договаряния. Можем да реализираме съглашение, заслужено съглашение. Ние просто не желаеме те да имат нуклеарно оръжие. Не желаеме прекомерно доста.
Белият дом изрази вяра да не се стига до борба. Хиляди иранци се включиха след петъчната молитва в шествия в поддръжка на решението на държавното управление от сряда за непълен отвод от нуклеарното съглашение с Великите сили от 2015 година
 Иран се отхвърля отчасти от нуклеарното съглашение Иран се отхвърля отчасти от нуклеарното съглашение
Иран се отхвърля отчасти от нуклеарното съглашение от 2015 година Техеран е предал публични писма с това решение на посланиците на страните, подписали сде...

Техеран заплаши да стигне и по-далеч, в случай че страните по контракта не го защитят от американски наказания, които бяха възобновени откакто Вашингтон денонсира документа.
Хосро Хосейни,жител на Техеран: С Божия помощ държавното управление да успее да извърши оповестените стъпки и да покажем нашето решение по съглашението поради неуспеха на Америка и Европа да съблюдават уговорките си.
Иранският дипломат в Организация на обединените нации отхвърли американските изказвания за опасност като подправени разследващи данни. Според него те са дело на хората, създали същото и при американската инвазия в Ирак.
 Могерини: Европейски Съюз е изцяло зает да резервира Иранското нуклеарно съглашение Могерини: Европейски Съюз е изцяло зает да резервира Иранското нуклеарно съглашение
Европейският съюз е напълно зает с поддържането на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по отношение на иранската нуклеарна стратегия, съобщи шефът н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР