Американски бомбардировачи Б-52, прехвърлени във военни бази в Европа в

...
Американски бомбардировачи Б-52, прехвърлени във военни бази в Европа в
Коментари Харесай

Бомбардировачи на САЩ тренират ядрени удари срещу Русия

Американски бомбардировачи Б-52, трансферирани във военни бази в Европа при започване на пролетта, са направили фиктивни нуклеарни офанзиви против Русия, оповестяват съветските медии, цитирайки западни издания.

Бомбардировачите на военновъздушните сили на Съединени американски щати бяха ситуирани във Англия през март за "отработване на взаимни дейности с европейските съдружници и противостояние на световните проблеми ". Както написа обаче американското издание The National Interest, "в изказването на военновъздушните сили на Съединени американски щати не се загатва една от другите задачи на Б-52 - да практикува нуклеарни офанзиви против Русия ".

По-конкретно на 14 и 20 март Б-52 са направили реплика на удари по Калининградска област, съветския ексклав в сърцето на Европа. Руски изтребители са прихванали Б-52 и са направлявали техните дейности, само че не са се намесили директно. Още на 29 март Москва е подхванала ответни ограничения: полет на два нуклеарни бомбардировача Ту-160 над Северно море трябваше да послужи като предизвестие, съобщи News.bg.

Коментирайки обстановката, американският специалист по въпросите на потреблението на нуклеарни оръжия Ханс Кристенсен съобщи, че "новата Студена война навлиза в дейна фаза ". През март американски бомбардировачи Б-52 на няколко пъти се приближаваха до съветските граници, като на 20 март бомбардировач условно атакува базата съветския балтийски флот в Калининград. На 21 март съветското военно министерство съобщи, че два съветски изтребителя Су-27 са принудили американски бомбардировач Б-52 да се отдалечи от съветската граница. Руското военно ведомство също по този начин разгласява видеозапис на случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР