Американски боен кораб е свалил ракети и дронове над Червено

...
Американски боен кораб е свалил ракети и дронове над Червено
Коментари Харесай

САЩ свалиха ракети и дронове в Червено море, „потенциално насочени към цели в Израел“

Американски военен транспортен съд е свалил ракети и дронове над Червено море, „ евентуално ориентирани към цели в Израел “. Според Пентагона те са били изстреляни от Йемен, от локалните бунтовници хуси, за които се твърди, че получават оръжия от Иран. По-рано те поддържаха палестинците и заплашиха, че ще поддържат " Хамас " в спора в Близкия изток, в случай че Съединените щати се намесят на страната на Израел.
Действията ни демонстрираха интегрираната архитектура за въздушна и противоракетна защита, която изградихме в Близкия изток, и която сме подготвени да използваме при нужда, с цел да защитим сътрудниците и ползите си в този значим район.
бриг. ген. Пат Райдър, представител на Пентагона

От Пентагона допълниха, че се надяват войната в Близкия изток да не се разрасне.
Фокусът ни е върху предотвратяването на по-широк районен спор. В момента той е сред Израел и " Хамас ". Ще продължим да работим тясно с сътрудниците в района и съдружниците, с цел да подсигуряваме, че можем да поддържаме това и отсега нататък.
бриг. ген. Пат Райдър, представител на Пентагона

Американските управляващи са в нараснала подготвеност за интензивност от групи, свързани с Иран. За едно денонощие се оповестява за общо четири офанзиви над бази с американски военни в Ирак и Сирия. Според източници на „ Ройтерс “ с дронове и ракети са нападнати базата „ Айн ал-Асад “, както и тази покрай интернационалното летище в Багдад.Заради войната в Близкия изток през последната седмица Вашингтон ускори наличието си в района, като изпрати два самолетоносача и близо 2000 пехотинци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР