„Американски бази няма”, заяви категорично вицепремиерът и министър на отбраната

...
„Американски бази няма”, заяви категорично вицепремиерът и министър на отбраната
Коментари Харесай

„Атака” попита Каракачанов защо е сменил позицията си за американските бази

„ Американски бази няма”, съобщи изрично вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов на 17 юли 2019 година след съвещание на парламентарната комисия по защита. Той беше запитан от екип на „ Алфа” ТВ за какво не изиска отплата за самолетите от американците, които употребяват от 2006 година гратис бази у нас. А в този момент се постанова да плащаме за F-16 над 3 милиарда лева Това гласи позиция на партията, изпратена до медиите от пресцентъра на Политическа партия „ Атака”.

"През 2015 година самият Каракачанов желае безвъзмездни ескадрили като отплата за потреблението на американските бази. В предаването „ Референдум” на 28 април 2015 година Каракачанов споделя: „ Договорът за американските бази изтича следващата година. България може да изиска като отплата на използването на тези бази нужните ескадрили или тези ескадрили да бъдат дадени за прилагане от Българската войска в периода на контракта, който тече”.

4 години по-късно, към този момент в ролята на министър на защитата, Каракачанов се отхвърля от думите си и споделя изрично, че американски бази у нас няма и би трябвало да си платим за американските машини, които прочее още не съществуват.

Кое наложи да измененията тотално позицията си за американските бази, господин Каракачанов? ", се декларира в позицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР