Американски авиокомпании са поискали от Федералната комисия по комуникациите (ФКК)

...
Американски авиокомпании са поискали от Федералната комисия по комуникациите (ФКК)
Коментари Харесай

Американски авиокомпании искат отсрочка на въвеждането на 5G край летищата

Американски самолетни компании са поискали от Федералната комисия по връзките (ФКК) да отсрочи плануваното въвеждане на нови 5G информационни мрежи наоколо до десетки огромни летища, като декларират, че това би могло да аргументи разстройства в електрониката, на която разчитат водачите, заяви Асошиейтед прес.

„ Авиокомпании за Америка " (Airlines for America - A4A), браншова организация, която сплотява огромни американски пътнически и карго авиопревозвачи, споделя в незабавна тъжба, че ФКК не е съумяла съответно да вземе поради вредата, която 5G услугите могат да причинят на въздушните известия.

Групата желае още време, през което ФКК и Федералната авиационна администрация (ФАА), която контролира активността на самолетните компании, да разрешат проблемите към авиационната сигурност, свързани с един тип 5G услуги, наречени C-Band.

„ Самолетите няма да могат да разчитат на радиовисотомерите за разнообразни полетни процедури и по този начин няма да могат да кацат на избрани летища ", се споделя в жалбата, подадена в четвъртък. Радиовисотомерите дават данни за височината на самолетите над терена.

Според A4A 11-те самолетни компании, които членуват в нея, ще бъдат принудени да пренасочат или анулират „ хиляди " полети, което ще им аргументи загуби от над 1 милиарда $.

Групата споделя, че новите информационни мрежи ще обиден трите съществени летища в региона на Ню Йорк - „ Ла Гуардия ", „ Кенеди ", и „ Нюарк ", Ню Джърси, както и „ О`Хеър " в Чикаго, „ Логън " в Бостън, „ Далас - Форт Уърт ", интернационалните летища в Лос Анджелис и Сан Франциско.

A4A заплашва да се обърне към съда през идната седмица, в случай че ФАА не отговори на настояването за пролонгация.

В началото на декември ФАА съобщи, че ще ограничи използването на автоматизирани системи за кацане от водачите на избрани летища след въвеждането на 5G безжични мрежи, тъй като те биха могли да си взаимодействат с радиовисотомерите. ФАА отхвърли коментар на жалбата на A4A.

Председателят на комисията по превоза в Камарата на представителите на американския Конгрес Питър ДиФазио застана на страната на самолетните компании и сподели в петък, че авиационната и телекомуникационната промишленост би трябвало да работят дружно, „ с цел да намерят безвреден метод за въвеждане на 5G технологиите. Ние не можем да си позволим да опитвам с авиационната сигурност ".

Телекомуникационните компании „ AT&T " и Verizon Communications по-рано се съгласиха на едномесечно отсрочване на въвеждането на 5 Джи технологията, която дава по-висока скорост на мобилните устройства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР