Американски астронавт и двама руски космонавти докоснаха безопасно казахстанската степ

...
Американски астронавт и двама руски космонавти докоснаха безопасно казахстанската степ
Коментари Харесай

Руско-американски екипаж се върна от Международната космическа станция

Американски астронавт и двама съветски космонавти допряха безвредно казахстанската степ в четвъртък, изпълнявайки 196-дневна задача, която стартира с , оповестява Агенция Франс Прес.

Астронавтът на НАСА Крис Касиди и съветските космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер кацнаха на към 150 километра югоизточно от казахстанския град Жезказган в 0254 GMT, демонстрираха фрагменти, излъчени от съветската галактическа организация Роскосмос.

Кадри от мястото за кацане демонстрират по какъв начин седнал Касиди поздравява с лакти член на екипажа и поздравява различен, откакто са излезли от галактическия транспортен съд Союз МС-16, преди да бъдат отведени в медицински палатки преди пътуванията си до Москва и Хюстън .

Екипажът от трима души отпътува през април , когато половината от международното население живееше под национални блокади , наложени да лимитират разпространяването на ковид.

Те не отговаряха на въпроси от пресата в Байконур и не бяха изпратени от семейство и другари - и двете почитани във времето обичаи преди пандемията .

Карантината им преди полет също бе засилена , защото те избягваха нормалните туристически пътувания до Москва от образователната си база отвън съветската столица.

Мисията им съответства и с идването на галактическата станция през май на първите астронавти , излитащи се от американската земя за съвсем десетилетие .
 Екипажът на
Екипажът на " Спейс Екс " се завръща на Земята

През септември ще е идната задача до МКС

като част от комерсиалната стратегия за търговски екипаж на НАСА, оказа помощ да се заприказва за нова " галактическа конкуренция " сред редица страни .

Но съветският Роскосмос, който се радваше на рентабилен монопол за пътешестване до и от галактическата станция от 2011 година, остава най-бързият състезател в играта във връзка с пътуванията до и от МКС .

Пътуването на Робърт Бенкен и Дъг Хърли през май до галактическата станция и завръщането през август на Земята с кораба SpaceX видяха по какъв начин двойката прекарва по-голямата част от два дни в пътешестване .

Кацането на Касиди, Иванишин и Вагнер в четвъртък, за разлика от тях, пристигна по-малко от три часа и половина след откачането от МКС, до момента в който екипаж от трима души стигна до МКС от Байконур единствено за три часа и три минути предходната седмица, поставяйки нов безспорен връх.

Преди да се върне от третата си задача в космоса, 50-годишният някогашен тюлен на Военноморски сили на Съединени американски щати Касиди разгласява фотография на кръвни проби , които астронавтите би трябвало да показват в разнообразни точки от своята задача , в това число директно преди откачане от МКС.

" Каква е цената на връщане назад до Земята?.... 8 епруветки с кръв !! Показаните 7 на тази фотография са направени сутринта, с цел да бъдат сложени под надълбоко заледяване, а 8-ма ще бъде изтеглена директно преди да се откачим, за наземна обработка скоро след кацане ", написа за почитателите на пъзела судоку, Касиди.

За първи път и Вагнер бе част от рядко наличие на Роскосмос в онлайн платформата, където множеството астронавти на НАСА имат профил . " Мамо, прибирам се вкъщи ", туитна в сряда 35-годишният съветски космонавт.

51-годишният Иванишин завършва третата си задача , откакто Катлийн Рубинс от НАСА, с която той започва на МКС през 2016 година, дойде за втори престой на борда на станцията предходната сряда дружно със Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков от Роскосмос.

МКС е необичаен образец за съдействие сред Москва и Вашингтон .

Членовете неотдавна оповестиха за проблеми със системата за произвеждане на О2, тоалетна и фурна за подготвяне на храна . Роскосмос съобщи в изказване във вторник, че въпросите са " изцяло позволени от екипажа ".

" Всички системи на станцията работят добре и няма заплаха за екипажа или МКС. "

Следващият месец ще се означи 20-годишнината от орбиталната лаборатория , която е непрекъснато заета от хора, само че се чака станцията да бъде изведена от употреба през идващото десетилетие заради структурна обезценка .
 Роскосмос изброи минусите на галактическия транспортен съд Crew Dragon на SpaceX
Роскосмос изброи минусите на галактическия транспортен съд Crew Dragon на SpaceX

Поредна руско-американска " задявка "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР