Американски астрофизици изчислиха какъв е броят на неголемите черни дупки

...
Американски астрофизици изчислиха какъв е броят на неголемите черни дупки
Коментари Харесай

Астрономи определиха броя на черните дупки в нашата галактика

Американски астрофизици пресметнаха какъв е броят на неголемите черни дупки в Млечния път - те са 100 милиона, оповестява уеб сайтът Лайф.
 
По плановете на експертите включително са включени упоменатите галактически обекти с маса от няколко Слънца до стотици пъти с техния диаметър.
 
" Избягала " черна дупка споделя за космополитен прелом

Този огромен брой изненада ненапълно откривателите. А това значи, че черна дупка може да бъде ситуирана и относително близо до нашата Слънчева система.
 
Учените взели известното от астрономическите наблюдения систематизиране на забележимите звезди по техните маси. Взимайки поради кои от тях са били по-масивни от Слънцето, тъй че в края на своята еволюция да се трансфорат в черни дупки, създателите на проучването стигнали до извода, че те са доста по-често срещано събитие, в сравнение с се считаше до момента.
 
Вселената може да е произлязла от черна дупка

За нашата вселена са най-характерни черните дупки, чиято маса не надвишава 30 пъти тази на Слънцето. По тематиката Каква е вероятността черна дупка да погълне Земята? Заснеха най-ярката скитаща черна дупка (СНИМКА)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР