Американската звезда в алпийските ски Боде Милър обяви, че прекратява

...
Американската звезда в алпийските ски Боде Милър обяви, че прекратява
Коментари Харесай

Боде Милър сложи край на кариерата си


Американската звезда в алпийските ски Боде Милър разгласи, че приключва кариерата си. Той разгласи публично решението си в изявление пред уеб страницата на интернационалната федерация по ски.

" Приключих. Имах дълга кариера като играч, само че към този момент не чувствам жадност да карам ", споделя Милър, който е олимпийски първенец от Ванкувър 2010, като има още три сребърни и два бронзови медала от олимпийски игри.

Освен това има четири златни оценки от международни шампионати.

Той също по този начин е повторен победител за Световната купа (2005 и 2008 г.), а с 33-те си победи в надпревари от Световната купа се подрежда на осмото място в ранглистата.

Той е и измежду дребното състезатели, спечелили стартове във всички дисциплини - втурване (8), супергигантски слалом (5), алпийска композиция (6), великански слалом (9) и слалом (5). Американецът беше любим на публиката и почитателите с освободеното си държане и нападателния жанр на каране.

Бъдещето му също е ясно. Милър ще работи като ефирен анализатор по време на зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари 2018 година.

Шесткратният олимпийски медалист в алпийските ски ще бъде коментатор на NBC дружно с Дан Хикс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР