Американската волейболистка на Марица Пловдив Алекзандра Холстън ще се състезава

...
Американската волейболистка на Марица Пловдив Алекзандра Холстън ще се състезава
Коментари Харесай

Добри новини за Марица

Американската волейболистка на Марица Пловдив Алекзандра Холстън ще се състезава за шампионките и през новия сезон.

Холстън пристигна през предишния сезон от първенеца на Полша Хемик (Полице). Тя стартира кариерата си в ученическите шампионати на родния си щат Мериленд. По-късно 188-сантиметровата волейболистка играе в университетското състезание на Съединени американски щати с тима на Флорида Гейтърс (Гейнсвил), като през сезон 2014 е определена за "Волейболистка на годината " в Югоизточната конференция. Дебютира в професионалния волейбол, откакто е привлечена от първенеца на Полша - Хемик през сезон 2017/2018.

През 2016 година Алекс Холстън е извикана в женския народен тим на Съединени американски щати, с който печели бронз от шампионата за Панамериканската купа.

През миналия сезон диагоналът стана първенец на България и притежател на Купа България с маричанки. Участва в групите на Шампионската лига и стана част от първата историческа победа в групите на най-силния европейски клубен шампионат в женския волейбол против френския Безие (Безие).

"Чувствам се доста добре. Радвам се, че се връщам на познато място. Знам какво да чакам от моите съотборнички, треньорския щаб. Аз в действителност се любувам на всичко това. Разбира се, чакам да спечелим шампионата още веднъж. Искам да спечелим всеки един мач от шампионата и да се представим добре в Шампионска лига. През предходната спечелихме огромни победи и в този момент се надявам да надградим. Любимото ми място в Пловдив е центъра. Да, знам, че Пловдив е Европейска столица на културата още от предишния сезон. Тази година желая да видя още от града ", съобщи Холстън пред клубния уебсайт.

От Марица оповестиха и че Силвия Андреева се завръща в родния си клуб. През миналия сезон посрещачката беше чартърен в Раковски Димитровград, с който приключи на четвърто място в НВЛ.
Андреева има още един престой в Раковски през сезон 2016/2017, когато още веднъж игра като преотстъпена в тима от Димитровград.

С Марица Силвия Андреева е три пъти първенец на България, три пъти притежател на Купа България, един път на Суперкупата и част от тима, който влезе за исторически първи път в групите на Шампионската лига през сезон 2017/2018.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР