Американската военна корпорация Локхийд Мартин (Lockheed Martin) изключи Турция от

...
Американската военна корпорация Локхийд Мартин (Lockheed Martin) изключи Турция от
Коментари Харесай

Локхийд Мартин махна Турция от материалите за програмата за F-35

Американската военна корпорация " Локхийд Мартин " (Lockheed Martin) изключи Турция от формалните материали по програмата за основаване на многоцелевия изтребител от пето потомство F-35 Lightning II. Това излиза наяве от официална инфографика на програмата, оповестена от Lockheed Martin във вторник, предава ТАСС, представена от Фокус.

В предходна инфографика от 3 февруари,Турция беше включена в листата на участващите страни и разработчици на програмата F-35 и трябваше да поръча 100 единици от F-35A (основната трансформация на самолета, предопределен за ВВС). „ Министерството на защитата на Съединени американски щати на 17 юли 2019 година разгласи желанието си да спре присъединяване на Турция в програмата F-35. Lockheed Martin ще поддържа решението на министерството на защитата на страната “, се споделя в коментара на инфографиката. В актуалната версия на документа не се загатва Турция измежду страните, участващи в програмата F-35.

Към 3 март 2020 година нито от Пентагона, нито от корпорацията са правили публични заявки за цялостно изключване на Турция от гореспоменатия план.

През септември 2017 година Руската федерация разгласи контракт с Турция за доставка на системи С-400 на стойност 2,5 милиарда Долара. Първите доставки започнаха на 12 юли 2019 година Съединени американски щати и НАТО интензивно се опълчват на придобиването на С-400 от Турция. На 17 юли 2019 година представител на Белия дом съобщи, че решението на републиката за придобиване на съветските системи е направило невероятно тя да продължи да взе участие в програмата за основаване на американски изтребители F-35.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР