Американската вицепрезидентка Камала Харис призова потенциалните мигранти в Гватемала да

...
Американската вицепрезидентка Камала Харис призова потенциалните мигранти в Гватемала да
Коментари Харесай

Камала Харис към гватемалците: Не идвайте в САЩ

Американската вицепрезидентка Камала Харис прикани евентуалните мигранти в Гватемала да не се пробват да влязат незаконно в Съединени американски щати, съобщи Би Би Си. По време на първата си аудиенция в чужбина, откогато е на поста, тя съобщи, че пътешествието на север е рисково и ще облагодетелства най-вече трафикантите на хора. Харис предизвести, че мигрантите ще бъдат връщани на границата.

По-рано тя бе натоварена от президента Джо Байдън с контрола над напора от хора по южната граница на Съединени американски щати.

Камала Харис разказа задачата си като търсене на решение на казуса в корените му, в това число корупция и липса на стопански благоприятни условия. От екипа ѝ обявиха, че тази първа аудиенция е главно за събиране на информация.

На конференция с гватемалския президент Алехандро Яматеи тя предизвести евентуалните незаконни мигранти да не поемат към Съединени американски щати: " Не идвайте. Не идвайте. Съединени американски щати ще продължат да ползват законите си и да подсигуряват границите си ".

По време на визитата на Харис се чака подписването на съглашение за миграцията и развиването.

Обиколката на вицепрезидентката, натоварена с казуса за незаконната имиграция, се вписва в границите на обещанието на президента демократ Джо Байдън за " по-хуманна " миграционна политика на Съединени американски щати от тази на предшественика му Доналд Тръмп.

Броят на мигрантите без документи, спрени на границата сред Мексико и Съединени американски щати, стигна през април връхната си точка от 15 години насам. Сред тези над 178 600 мигранти, в това число малолетни, пристигнали сами, 82 на 100 идват от Мексико и от " северния триъгълник " в Централна Америка - Гватемала, Хондурас и Салвадор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР