Американската вицепрезидентка Камала Харис изтъкна в телефонен разговор с израелския

...
Американската вицепрезидентка Камала Харис изтъкна в телефонен разговор с израелския
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха пред Израел неизменната ангажираност към сигурността на страната

Американската вицепрезидентка Камала Харис посочи в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху непоколебимия ангажимент на Съединени американски щати към сигурността на Израел, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция

Харис удостовери позицията на Съединени американски щати срещу следствието от Международния углавен съд (МНС) на вероятни военните закононарушения в палестинските територии, означи президентството.

Този първи диалог сред двамата, откогато Харис и президентът Джо Байдън встъпиха в служба през януари, беше сбъднат ден откакто основният прокурор МНС Фату Бенсуда разгласи, че съдът ще стартира такова следствие. Съобщението ѝ неотложно провокира остри реакции от страна на Вашингтон и Тел Авив.

Харис и Нетаняху обявиха, че държавните управления им са срещу опитите на МНС да упражнява юрисдикцията си върху израелски субекти.

Двете страни се договориха да продължат да си сътрудничат по въпроси от сферата на районната сигурност и основно иранската нуклеарна стратегия и рисковото държание на Техеран, се споделя в изказването на Белия дом.

Харис е поздравила Нетаняху за имунизационната стратегия на Израел против ковид. Двамата водачи са се споразумели да засилят съдействието в битката с ковид, в региона на водите и зелената сила, както и при други начинания, добави Белият дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР