Американската верига за бързо хранене Бъргър Кинг (Burger King) започна

...
Американската верига за бързо хранене Бъргър Кинг (Burger King) започна
Коментари Харесай

"Бъргър кинг" пуска в Европа хамбургери с месо на растителна основа

Американската верига за бързо хранене " Бъргър Кинг " (Burger King) стартира да продава в 2500 заведения в Европа хамбургер с месо на растителна основа, осведоми " Асошиейтед прес ".

Веригата избра за снабдител на европейския си вегетариански Rebel Whooper дребната холандска компания Vegetarian Butcher, която преди 11 месеца бе добита от Unilever, вместо продуктите на радващите се на огромна известност в Съединени американски щати Impossible Foods и Beyond Meat.

Vegetarian Butcher, учредена през 2007 година, създава от растителни протеини пилешко месо, кренвирши за хот дог, наденички, даже риба звук и продава продуктите си в 17 европейски страни.

В Съединени американски щати Burger King пожъна триумф измежду клиентите си с хамбургера Impossible Whooper, месото за който е създадено от Impossible Foods. Продуктите на Impossible Foods обаче не са позволени за продажба в Европейски Съюз, защото съдържат генномодифицирани съставки. Въпреки това компанията е подала заявление предишния месец и чака решение от Европейския орган за сигурност на храните, уточни представител на холандското държавно управление.

Burger King уточни, че от месеци работи с Vegetarian Butcher, с цел да приспособи рецептата и да подсигурява, че кюфтетата за хамбургерите имат типичния усет на месо, печено на скара, с което веригата е известна, добавя " Файненшъл таймс ".

Компанията ще продава всички свои артикули с месо на растителна основа в Европа под марката " Ребъл ", като на някои пазари към този момент е пуснала хамбургера с пилешко месо Rebel Chicken King.

Според оценка на банка UBS пазарът за месо на растителна основа до 2025 година ще доближи 50 милиарда $, въпреки че ще остане дребен по отношение на пазар на " обичайно " месо, който се равнява на 1.2 трлн. $ годишно.

През последните пет години пазарът на заместители на месото на растителна основа в Източна Европа е повишен със приблизително 22 % годишно и с 13 % в Западна Европа, добавя АП, базирайки се на оценка на Euromonitor International. В Съединени американски щати растежът е 12 % годишно. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР