Американската верига ресторанти за бързо хранене Domino`s Pizza и автомобилният

...
Американската верига ресторанти за бързо хранене Domino`s Pizza и автомобилният
Коментари Харесай

В САЩ безпилотни коли доставят пица по домовете

Американската верига заведения за хранене за бързо хранене Domino`s Pizza и автомобилният колос Ford Motor стартираха план по тестване на безпилотни коли, които ще доставят пица по домовете на клиентите.
Изпитанията са почнали в американския град Ан-Арбър, щата Мичиган, като доставката на пици ще става на инцидентно определени клиети. В автомобила от самото начало ще се намира инженер, който ще следи за безвредното напредване и за действие на безпилотните системи. Клиентът, който се съгласи да взе участие в опита, ще може да следи придвижването на колата с GPS, а по-късно ще получи SMS-съобщение с неповторим код, които ще му разреши да получи достаката.
„ Интересно ни е какво мислят хората за сходна услуга. Например, един от възможните проблеми, които ще зародят, е че клиентът ще би трябвало да излезе на улицата, с цел да си получи поръчката. Важно е също да се разбере къде ще стопира автомобилът – на пътя към гаража или на самата улица”, разяснява президентът на Domino`s USA Ръсел Уайнър.
Във Ford възнамеряват да стартират произвеждане на безпилотни коли през 2021 година В същото време компанията Domino’s Pizza не за първи път се интересува от сходни технологии. През мината година веригата си сътрудничи с компанията Flirety, която доставя пици благодарение на дронове в Нова Зеландия. А от началото на тази година заведенията за хранене в Холандия и Германия реализират доставки благодарение на роботи.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР