Американската верига пицарии Pizza Hut, която преди близо 10 години

...
Американската верига пицарии Pizza Hut, която преди близо 10 години
Коментари Харесай

След като си тръгна от България през 2011-а, Pizza Hut напуска още един пазар на Балканите

Американската верига пицарии Pizza Hut, която преди близо 10 години се изтегли от българския пазар, напуща още една страна в района. Компанията е оповестила, че поставя завършек на интервенциите си в Гърция, а като причина за това се показва, че бизнесът ѝ в страната няма по какъв начин да бъде резистентен в изискванията на пандемията, написа локалното издание Kathimerini.

До края на тази седмица веригата ще затвори всичките си 16 ресторанта в южната ни съседка и ще освободи общо 180 чиновници.

" Компанията направи големи старания през миналата година да върне обектите си на облага и към напредък ", са коментирали представители на веригата пред държавната новинарска организация ANA-MPA.

" За страдание пандемията, която сътвори невиждана рецесия за страната и света, принуди ресторантьорския бранш да заплати висока цена и докара до задълбочаване на към този момент съществуващите компликации ", се показва още.

Източникът на компанията прибавя още, че Pizza Hut е отчела забележителна загуба вследствие на блокираната стопанска система в Гърция, което е било спомагателен напън за бизнеса ѝ. Засега интервенциите ѝ в прилежаща Румъния остават. Там веригата има обекти в Букурещ и Крайова.

Американската верига навлезе на българския пазар през 1995 година като стана първата задгранична такава за бързо хранене у нас. Тя имаше ресторант на бул. " Дондуков ", както в едни от първите молове и в Бизнес парка в София.

През 2011 година обаче компанията затвори обектите си в столицата и спря доставките си на пици до дома, а по-късно се изтегли изцяло от България.

Преди няколко години излезе информация, че Pizza Hut може да се завърне у нас, откакто операторът на марката за района - полското сдружение AmRest, разгласи, че готви агресия в Централна и Източна Европа. Тогава стана ясно, че компанията ще отвори към 300 заведения в района, само че в последна сметка до завръщане на българския пазар на веригата не се стигна.

AmRest ръководи още марки като Starbucks, KFC и Burger King в района.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР