Американската верига магазини за облекло Forever 21, която има магазини

...
Американската верига магазини за облекло Forever 21, която има магазини
Коментари Харесай

Верига за дрехи с магазини и у нас вероятно се подготвя...

Американската верига магазини за облекло Forever 21, която има магазини и в България, се приготвя за процедура по банкрут, оповестява организация Bloomberg, базирайки се на хора, осведомени с проекта.

Компанията от известно време насам води договаряния за в допълнение финансиране, с което да реструктурира дълга си, само че договарянията с евентуални кредитори към този момент са в застой.

Според осведомени, възможна процедура по банкрут би спомогнала за затварянето на непечелившите филиали и рекапитализацията на бизнеса. Но това може да е проблематично за главните притежатели в компанията - Simon Property Group Inc. и Brookfield Property Partners LP.

Веригата магазини е измежду най-големите наематели в щатските молове и от дребното останали след вълната от банкрути измежду търговците на дребно. Така, в случай че компанията разгласи банкрут и затвори част от магазините си, на доста места наемодателите биха имали съществени компликации с намирането на нови наематели.

Основана през 1984 година, Forever 21 има над 800 магазина в Съединени американски щати, Европа, Азия и Латинска Америка. В България я стъпи през 2016 година с магазин в столичния Paradise Center, след което отвори и магазин в различен софийски мол - Serdika Center. Не се знае още дали и по какъв начин евентуалното затваряне на обекти ще се отрази на българския бизнес на веригата.

Източник: money.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР