Американската верига кафенета Дънкин донътс (Dunkin` Donuts) премахва от името

...
Американската верига кафенета Дънкин донътс (Dunkin` Donuts) премахва от името
Коментари Харесай

Dunkin' Donuts занапред без донътс

Американската верига кафенета Дънкин донътс (Dunkin` Donuts) отстранява от името си думата " донътс " (понички), осведоми ТАСС, като се базира на известие на формалния уебсайт на компанията.

Клиентите по целия свят към този момент назовават марката ни единствено " Дънкин ". По тази причина, а също по отношение на задачата ни компанията да стане водач измежду кафетериите, предлагащи храна за у дома, разгласяваме ново име на марката - Дънкин. Промяната влиза в действие от януари 2019 година, прецизира Българска телеграфна агенция.

Компанията ще резервира оранжево-розовата си емблема, само че ще я обнови.

Ръководството на Дънкин донътс се надява, че измененията ще оказват помощ на компанията да бъде в крайник с времето и да продължи да бъде забавна за клиентите още дълго време. Поничките ще останат основният артикул на кафетериите, макар че думата ще изчезне от името на компанията.

Историята на веригата Дънкин донътс стартира през 1948 година, когато създателят й Уилям Розенберг открива в Масачузетс заведението Оупън кетъл (Open Kettle), в което продава кафе и понички. През 1950 година се появяват първите кафенета с името " Дънкин донътс ". Днес компанията има 12 600 заведения в 46 страни по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР