Американската трикратна олимпийска шампионка Тиана Бартолета разкритикува сънародника си Крисчън

...
Американската трикратна олимпийска шампионка Тиана Бартолета разкритикува сънародника си Крисчън
Коментари Харесай

Бартолета със сериозен публичен упрек към Крисчън Коулман

Американската трикратна олимпийска шампионка Тиана Бартолета разкритикува сънародника си Крисчън Коулман поради отношението му към краткотрайното му наказване за нарушение на антидопинговите правила.

Бартолета, която завоюва злато в скока на дължина и с щафетата на Съединени американски щати на 4х100 метра в Рио 2016 и същия орден с щафетата в Лондон през 2012 година, съобщи, че в дейностите на Коулман липсват " професионализъм " и " отговорност ".

View this post on Instagram
A post shared by Christian Coleman (@_coleman2) on Mar 6, 2020 at 10:07am PST
Коулман е изправен пред евентуална двегодишна възбрана за пропускане на три антидопингови теста за интервал от 12 месеца, в резултат на което американецът ще пропусне Игрите в Токио, които бяха отсрочени за 2021 година.
В отговор Коулман разкритикува системата, съгласно която спортистите са длъжни да дават местонахождението си в продължение на час всеки ден. Коулман е най-бързият човек в света на над 100 м от 2017 година През 2018 година американецът усъвършенства международния връх на 60 м в зала на шампионата на закрито в Албакърки - 6,34 секунди.

Това не е първият път, когато той се е сблъсквал с антидопингова възбрана, защото беше спрян от Антидопинговата организация на Съединени американски щати преди Световното състезание по лека атлетика през 2019 година Тогава Коулман завоюва купите на 100 м и 4х100 м в Доха в Катар.

That’s just how I feel...thoughts on missed tests, missed opportunities, and whereabouts. New Post.https://t.co/Am5bYlQB9c
— Tianna T. Bartoletta (@tibartoletta) July 1, 2020 “Много неща се случват тъкмо в този момент, само че не съм не запомнила за теб, Крисчън Коулман. Ядоса ме. Защото ти беше дадена опция да научиш нещо и да го направиш по-добре, само че ти не го направи. Ние сме в неповторимата позиция да можем използваме нашите физическа качества по метод, който ни разрешава да получаваме пари. Правя това, с цел да изпратя известие до моя спонсор за обувки и всеки, който се интересува, че съм почтена за инвестицията, че няма да бъда безразсъдна с тяхната религия или тяхната поддръжка.

Това значи, че си разкъсвам задника от тренировки. Състезавам се по най-хубавия метод. Не се държа като дяволска глупачка обществено или в обществените медии. Не разстройвам себе си, спонсора си или фамилията си, когато приказвам или пиша. Храня се добре, дремя добре, не одобрявам никакви добавки и се преценявам с местонахождението си”, написа Бартолета в Twitter.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР