Американската тийнейджърка Кори Гоф написа история в понеделник, когато отстрани

...
Американската тийнейджърка Кори Гоф написа история в понеделник, когато отстрани
Коментари Харесай

Кори Гоф – тийнейджърката, за която цял свят говори

Американската тийнейджърка Кори Гоф написа история в понеделник, когато в профил петкратната шампионка Винъс Уилямс в дуел от първи кръг на Уимбълдън. На 15-годишна възраст тя е най-младата тенисистка, която играе в главната скица на най-стария и влиятелен шампионат от Големия шлем.

Гоф е родена на 13 март 2004 година в Атланта, Джорджия, стартира да играе тенис на седемгодишна възраст. Тренира в академията в Делрей Бийч, Флорида. Когато става на 11 години, тя е определена от тогавашния треньор на Серина Уилямс – Патрик Муратоглу, да се образова с него във Франция. Известна измежду околните и приятелите си като Коко, тя е висока 1.76 м. и играе с дясната ръка. Преди популярната й победа в понеделник тя бе проработила 75 011 $ от наградни фондове. “Наистина не знам по какъв начин се усещам ”, съобщи 313-ата в света след успеха над Винъс. “Определено за първи път викам след победа ”.

В детството си тя се е вдъхновявала от сестрите Уилямс, които имат извоювани 30 шампионата от Шлема, като 10 от тях са завоювани преди Коко да се роди.

Тъй като ранкингът й не стигаше за присъединяване в квалификациите на Уимбълдън, Гоф получи “уайлд кард ” за пресявките пет дни преди първия й мач.

В трите си дуела от квалификациите тя освен не загуби сет, само че и нямаше усложнения в множеството елементи. Гоф в профил поредно Альона Болсова (6-4, 6-3), Валентина Ивахненко (6-2, 6-3) и Грийт Минен (6-1, 6-1). Последва славната й победа над Винъс.

“Когато мисля за това, че надиграх тенисистка, печелила шампионати от Големия шлем преди моето раждане, просто съм в потрес. Невероятно признателна съм на уредниците за предоставената ми “уайлд кард ”. Беше доста ненадейно. След това се зарадвах доста, когато научих резултата от жребия. Винъс е отличен състезател и човек. Когато излязохме на корта, усилих музиката в слушалките ми, защото феновете издаваха необикновен звук. Музиката ми оказа помощ да се успокоя. Ден преди мача кортът бе изцяло празен, а в този момент излязох на него под плача на тълпата. След мача благодарих на Винъс за всичко, което е направила за спорта, тя послужи за образец на доста хора. По-рано, когато я срещнах, не се осмелих да й кажа това. След мача непрестанно получавам известия от родственици, другари и мои почитатели. Няма да неистина, че тази победа е непредвидена за мен. Определено не съм учудена от нея. Вълнението настъпи едвам в края, защото в никакъв случай не съм играла на подобен огромен корт, където ме поддържат толкоз доста хора. Преди мача Винъс бе любимец, само че когато излязох и слушах по какъв начин някои ентусиасти крещят: “Напред, Кори! ”, бях прелестно удивена. Вече съм казвала това и по-рано – желая да стана популярен състезател. Когато бях на осем години, татко ми споделяше, че съм способна на това. Моята цел в този момент е да демонстрирам оптимално равнище на тениса, а фантазията ми е да надвивам. Дори в този момент, на Уимбълдън, имам една цел – победа във финала ”, показа Коко Гоф. Нейни образци за подражателство отвън корта са Бионсе и Риана.

Няколко дни преди историческата си победа Гоф разказваше пред публицистите, че Винъс и Серина са я вдъхновявали през годините. “Серина Уилямс постоянно е била мой кумир, Винъс също. Благодарение на тях взех ракетата в ръката си. Много съм радостна, че те са избрали тениса, защото биха могли да преуспеят във всеки спорт ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР