Американската тенисистка Серина Уилямс получи огромно признание от авторитетното списание

...
Американската тенисистка Серина Уилямс получи огромно признание от авторитетното списание
Коментари Харесай

Серина Уилямс стана жена на годината, но в кавички

Американската тенисистка Серина Уилямс получи голямо самопризнание от авторитетното списание " GQ ". Бившата номер 1 в света бе отличена за жена на 2018 година

Обявяването на Серина за най-успешна дама в света обаче бе придружено със скандал. На корицата на списанието думата " жена " е сложена в кавички и като че ли е дописана на ръка над задрасканата дума " мъж ". Феновете на тенисистката незабавно скочиха в нейна отбрана. Това не е първият случай, в който женствеността на американката се слага под въпрос поради структурата на тялото ѝ.

Um, why is Serena Williams referred to as a woman in quotes on this cover? @GQMagazine? pic.twitter.com/zwfqsDNAR6
— Mike Sington (@MikeSington) November 12, 2018

От изданието обясниха, че не са желали да обидят тенисистката. Шрифтът на " жена " е същия, който може да се види върху екипите на Серина и е дело на дизайнера Върджил Абло. Идеята му е да слага под подозрение всичко.

Снимка: Getty Images

Иначе Уилямс изцяло заслужава премията. През 2018 година тя се завърна на корта след раждането на първото си дете и извънредно тежка бременност. В средата на сезона тя игра на край на Откритото състезание на Съединени американски щати, а сега заема 16-о място в ранглистата, макар дългата пауза в кариерата си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР