Американската тенисистка Серена Уилямс стана първата в света спортистка, която

...
Американската тенисистка Серена Уилямс стана първата в света спортистка, която
Коментари Харесай

Серена Уилямс е първата спортистка - най-богата работеща жена

Американската тенисистка Серена Уилямс стана първата в света спортистка, която попадна в ранглиста на списание "Форбс " за дами, които независимо са натрупали положение, а не са получили парите си като завещание или подаяние. Това се вижда от оповестен Twitter-публикация на списанието.

Състоянието на 37-годишната тенисистка сега се прави оценка на 225 милиона $. Според данни на женската тенис-асоциация (WTA), парите от наградни фондове в шампионатите за Уилямс за момента са 88,5 милиона $. Останалите са от участия, както и от персонални контракти и други доходи, реализирани с труд.

За последните пет години Серина Уилямс е вложила към 34 милиона $ в свои инициативи.

През предходната година тя стана първата, която изкара 18,1 милиона $ за един сезон.

За съпоставяне, през предходната 2018-а година при най-високоплатените дами спортистки на 5-а позиция се подреди завърналата се след допинг рускиня Мария Шарапова, проработила 10,5 милиона $, а през 2017-а въобще не беше в подреждането.

Уилямс е рекордьор по победи в шампионатите от Големия шлем, като сега има 23 победи на сингъл, три от които са на Ролан Гарос, който върви и сега. Турнирите на WTA тя има 72 турнирни победи.

Пълният лист на дамите, които независимо си печелят парите и са най-богати, ще бъде оповестен в сряда. /БТА

Cover star Serena Williams is the 1st athlete ever to hit Forbes’ annual list of the World’s Richest Self-Made Women, with an estimated fortune of $225 million.
Stay tuned for the full #SelfMadeWomen list launching tomorrow https://t.co/GsRAR8PZm4 pic.twitter.com/0xIm3FNbrV
— Forbes (@Forbes) June 3, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР