Американската тенисистка Коко Гоф ще извлече много позитиви от последната

...
Американската тенисистка Коко Гоф ще извлече много позитиви от последната
Коментари Харесай

Коко Гоф е тъжна и радостна след Откритото на Австралия

Американската тенисистка Коко Гоф ще извлече доста позитиви от последната си акция от Големия шлем като тийнейджърка, откакто болката от загубата й от Арина Сабаленка във вълнуващия полуфинал на Откритото състезание на Австралия избледнее.

Гоф се изправи против втора сложена в схемата Сабаленка, загуби с 6:7(6), 4:6 за 102 минути и не съумя да повтори успеха си на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през предходната година и да получи късмет да вземе втора купа от Шлема.

" Труден мач за мен. Като цяло позитивен шампионат. Имах шансове и в двата сета, само че тя игра по-добре. Мисля, че всичко се сведе до няколко точки... това е тенисът ", съобщи американката на конференция след дуела.

" На този стадий във всеки шампионат, само че изключително от Големия шлем, без значение дали съм изгубил с 1:6, 1:6, или както направих през днешния ден, или в тайбрек в третия сет, мисля, че ще боли също толкоз доста ", добави тя.

Гоф е на мнение, че е играла по-добре в конфликта в този момент, в сравнение с във " Флашинг Медоус " предишния септември, когато завоюва първата си купа от Големия шлем.

19-годишната номер 4 в света направи толкоз огромно усещане в спорта на толкоз млада възраст, че наподобява удивително, че нейните тийнейджърски години ще приключат едвам през март.

Въпреки че като цяло беше много критичка към себе си, Гоф сподели, че се гордее с достиженията си през последните четири години и половина, откогато стигна до четвъртия кръг на " Уимбълдън " на 15-годишна възраст.

" Като цяло този стадий от живота ми явно беше сполучлив. Исках да печеля шампионат от Шлема като младеж и го направих. Очевидно през днешния ден се надявах да печеля против номер 2 в света или най-малко да си дам късмет да печеля. Това не се случи, само че имам възприятието, че съм на верен път. Надявам се да мога да ходя единствено нагоре ", добави тя.

Може би най-важното, което Гоф сподели е, че към момента се любува на тениса, даже и при проваляне.

" Гледах такива огромни мачове, до момента в който растях, на Серина Уилямс и Мария Шарапова, които също губеха. Когато играеш в тях, се чувстваш все едно е краят на света, само че по-късно, когато погледнеш историята - освен един мач е определил кариерата им. Тази вечер ще претърпявам провалянето, само че... слънцето ще изгрее още веднъж. Утре ще отида на кино или нещо сходно, само че ще се гордея със себе си ", приключи американката тенисистка.
 Коко Гоф се изтеза с Костюк
Коко Гоф се изтеза с Костюк

Американката продължава на полуфинал в Мелбърн
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР