Американската технологична компания Яху (Yahoo) обяви, че планира да съкрати

...
Американската технологична компания Яху (Yahoo) обяви, че планира да съкрати
Коментари Харесай

Yahoo уволнява 20% от служителите

Американската софтуерна компания " Яху " (Yahoo) разгласи, че възнамерява да редуцира над 20 на 100 от общата си работна мощ като част от огромно преструктуриране на подразделението си за рекламни технологии, съобщи Ройтерс.

Съкращенията ще обиден към 50 на 100 от чиновниците в подразделението за рекламни технологии на " Яху ", в това число към 1000 души, освободени тази седмица, заяви компанията.

" Яху ", която е благосъстоятелност на частната капиталова компания " Аполо глоубъл мениджмънт " (Apollo Global Management), след изкупуването за 5 милиарда $ през 2021 година, добави, че тази стъпка ще разреши на компанията да стесни фокуса и вложенията си към основния си рекламен бизнес – Платформа от страна на търсенето (DSP).

Това се случва, защото доста рекламодатели са съкратили маркетинговите си бюджети в отговор на рекордно високите нива на инфлация и продължаващата неустановеност за рецесията.

Множество американски компании от " Голдман Сакс " (Goldman Sachs) до " Алфабет " (Alphabet) също освободиха хиляди чиновници, с цел да се оправят със спада на търсенето, подбудено от висока инфлация и покачващи се лихви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР