Американската технологична компания Microsoft заяви, че е възобновила продажбите на

...
Американската технологична компания Microsoft заяви, че е възобновила продажбите на
Коментари Харесай

Microsoft отстъпи от ограниченията на Тръмп за търговия с Huawei

Американската софтуерна компания Microsoft съобщи, че е възобновила продажбите на преносими компютри на китайския производител Huawei на своя уебсайт след едномесечно прекъсване.

Тези дейности са в резултата на рестриктивните мерки върху американките компании за съдействие с китайския колос, наложени от президента Тръмп, написа CNBC. Промяната от страна на Microsoft е поради съглашението, компанията да дава своята Windows операционна система. Тя остава главен източник на доходи за Microsoft, която концентрира напъните си и върху развиването на облачните услуги.

След възбраната от Администрацията на Тръмп предишния месец, артикули като MateBook X Pro изчезнаха от уеб страницата на Microsoft. По-късно интервалът на рестрикцията бе понижен на 90 дни, а в този момент към този момент преносимите компютри на Huawei още веднъж са налични за потребителите.

" Обмисляхме и ще продължим да реагираме на многочислените бизнес, механически и регулаторни затруднения, произлизащи от неотдавнашното прибавяне на Huawei към листата на фирмите с експортни административни правила на Министерството на търговията в Съединени американски щати. В резултат на това ние възобновяваме продажбата на съществуващите инвентаризации на устройствата на Huawei в Microsoft Store ", съобщи представител на Microsoft.
 Водещи софтуерни компании не разрешават достъпа на чиновниците си до Huawei
Водещи софтуерни компании не разрешават достъпа на чиновниците си до Huawei

Те не желаят техните чиновници да контактуват с сътрудници от китайския производител

Освен това от американския колос са декларирали, че ще продължат да доставят софтуерни ъпдейти на устройства на Huawei на консуматори.

" Ние се предържаме към задачата си да осигуряваме изключителни прекарвания за клиентите си. Първоначалния ни разбор и оценка на решението на Министерството на търговията за Huawei сподели, че можем да продължим да предлагаме актуализации за софтуера на Microsoft за клиенти с устройства на Huawei ", обявиха от американската компания.

Промяната идва малко откакто от китайския производител оповестиха, че имат подготвеност да пуснат своя операционна система.

Приходите за Microsoft от такива клиенти са нарастнали доста през последните години.

През последните седмици много американски компании трансформираха своите прогнози, защото чакат да продават по-малко на Huаwei.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР