Американската технологична компания Maxar е направила нови сателитни снимки, които

...
Американската технологична компания Maxar е направила нови сателитни снимки, които
Коментари Харесай

Русия разположи от 3 посоки нови войски по границата с Украйна

Американската софтуерна компания Maxar е направила нови сателитни фотоси, които демонстрират продължаващо скупчване на съветски военни елементи в Крим, Западна Русия и Беларус. Нарастващият от 3 направления натиск върху Украйна укрепва опасенията, че Кремъл възнамерява навлизане на украинска територия, написа CNN. 

Maxar е компания за сателитно наблюдаване, която си партнира с повече от 50 държавни управления. Основната им сфера на активност е наблюдението на световните промени, широколентовите връзки, космическата инфраструктура и земното разузнаване.

Засиленото разполагане на войски и съоръжение в Крим е засечено от Maxar в четвъртък, като за задачата се употребява бившето летище Октябрское, северно от столицата на Крим Симферопол.

На база на сателитните фотоси, експертите оценяват, че на мястото са пристигнали над 550 военни палатки и стотици транспортни средства. И в  други точки в Крим също е видим приток на войски и съоръжение, в това число в Новоозерное, където имаше обширни артилерийски разгръщания и учения.

Вероятно Путин бърза, защото разтапянето на снега и повдигането на температурите, ще се окаже проблем за придвижването на военните елементи. 

Съвсем ново разполагане на военни е разпознато за първи път покрай град Славне на северозападния бряг на Крим, в това число бронирани транспортни средства.

Активността в Крим съответствува по ден и с придвижването на няколко съветски военни кораба, в това число огромни десантни кораби, които дойдоха в Севастопол, основното пристанище на Крим.

Украинския външен министър Дмитро Кулеба сигнализира, че Азовско море е изцяло блокирано, а Черно е съвсем напълно отцепено. 

 В Беларус на летище Зябровка, покрай град Гомел, което е на 25 километра от границата с Украйна, също има   " ново разполагане на войски, военни транспортни средства и хеликоптери ".  За първи път в региона се виждат хеликоптери. Изглежда, че на мястото има и полева болница.

Войски и голям брой бойни групи остават ситуирани и покрай беларуския град Речица - на по-малко от 45 километра от границата с Украйна. На предишни сателитни фотоси се виждаха палаткови лагери край Речица. В композиция с последните сателитни изображения, те допускат възходящо съветско наличие в региона, който е на към 320 километра източно от мястото, където започнаха взаимните руско-белоруски учения в четвъртък.



Видеоклиповете в обществените медии демонстрират обилни придвижвания на съветски военни елементи през последните няколко дни в източна Украйна, към градовете Курск, Ростов на Дон и Брянск.

Maxar оповестява и за „ огромно разполагане на войски и военни сили “ в подготвителната зона Курск на изток от града – почти 110 километра на изток от границата с Украйна. В района продължава да идва в допълнение съоръжение и се прави подготовка за настаняване на повече войски и съоръжение, споделят Maxar, представени от CNN.

Междувременно американският президент Джо Байдън прикани всички американци, които се намират на територията на Украйна, да се изтеглят бързо, тъй като " нещата могат да се объркат доста скоро ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР