Американската технологична компания Гугъл (Google) заяви, че ще инвестира 550

...
Американската технологична компания Гугъл (Google) заяви, че ще инвестира 550
Коментари Харесай

"Гугъл" инвестира в конкурент на "Алибаба"

Американската софтуерна компания " Google " (Google) съобщи, че ще влага 550 милиона $ в главния съперник на " Алибаба " (Alibaba) Джей Ди.ком (JD.com) в напъните си да разшири активността си на бързо разрастващите се азиатски пазари за онлайн търговия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Споразумението за партньорство планува продуктите на Джей Ди.ком да се появят в услугата на " Google " за онлайн извършване на покупки, до момента в който " Google " може да приложи веригата за доставки и логистичната експертиза на китайската компания за онлайн търговия в своята технология.

" Google " уточни, че посредством партньорството компанията ще изследва нови решения за възстановяване на практиката на извършване на покупки на потребителите в целия свят.

Не е известно дали това партньорство е следващ опит на американската компания да направи пробив в Китай, където нейните съществени услуги, измежду които търсенето и електронната поща, са блокирани.

Джей Ди.ком е втората по величина китайска компания за електронна търговия след " Алибаба ". Сред вложителите й са " Тенсент холдингс " (Tencent Holdings), разработчикът на месинджъра " УиЧат " (WeChat) и главен съперник на " Алибаба ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР