Американската технологична компания Гугъл (Google) ще инвестира 550 милиона долара

...
Американската технологична компания Гугъл (Google) ще инвестира 550 милиона долара
Коментари Харесай

Гугъл влага 550 млн. долара в в китайския е-гигант Джей ди.ком

Американската софтуерна компания " Google " (Google) ще влага 550 милиона $ в китайския онлайн търговец Джей Ди.ком (JD.com), който е главният съперник на " Алибаба " (Alibaba), предадоха международните организации в понеделник. Това е част от напъните на интернет колоса да разшири наличието си на бързорастящите азиатски пазари и да отвърне в борбата със противници като " Амазон " ( Amazon.com.).

Двете компания разказват капиталовото съглашение като част от интернационално съдействие, което включва показване на продуктите на Джей Ди.ком в услугата на " Google " за онлайн извършване на покупки. Това може да помогне на китайския интернет търговец да се разрастне оттатък главните си пазари в Китай и Югоизточна Азия и да навлезе на пазарати ев Съединени американски щати и Европа.

" Google " може на собствен ред да приложи веригата за доставки и логистичната експертиза на китайската компания за онлайн търговия в своята технология. Американската компания уточни, че посредством партньорството ще изследва нови решения за възстановяване на практиката на извършване на покупки на потребителите в целия свят.

Не е известно дали това партньорство е следващ опит на американската компания да направи пробив в Китай, където нейните съществени услуги, измежду които търсенето и електронната поща, са блокирани.

Джей Ди.ком е втората по величина китайска компания за електронна търговия след " Алибаба ". Сред вложителите ѝ са " Тенсент холдингс " (Tencent Holdings), разработчикът на месинджъра " УиЧат " (WeChat) и главен съперник на " Алибаба ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР