Американската технологична компания Apple стана обект на остри критики от

...
Американската технологична компания Apple стана обект на остри критики от
Коментари Харесай

Китайските държавни медии атакуваха Apple 


Американската софтуерна компания Apple стана обект на остри рецензии от страна на китайските държавни медии, които настояват, че тя не прави задоволително, с цел да блокира известия и изображения, включващи неразрешено наличие, в това число порнография, хазарт и подправени артикули, написа Wall Street Journal, представен отl investor.bg От предходната седмица държавната осведомителна организация Xinhua и най-малко още четири държавни медии започнаха да разгласяват сериозни материали за Apple и това по какъв начин не поставя задоволително старания, с цел да филтрира неразрешеното наличие в услугата iMessage.

Държавната телевизия CCTV се причисли към медиите, само че насочи рецензии на различен фронт – че магазинът за приложения на Apple разрешава незаконни приложения за
хазарт, посочвани като публични приложения за лотария.

Американският колос отхвърля да разяснява протичащото се, само че уточни, че принадлежности в iMessage могат да оказват помощ на потребителите да филтрират или блокират спам и друго нежелано наличие. Преди време компанията съобщи, че се преценява с локалните закони в страните, в които оперира.

В понеделник Министерството на промишлеността и осведомителните технологии и други основни държавни организации обявиха, че ще наложат нови условия към производителите на мобилни телефони, тъй че те да бъдат принудени да включват функционалности за пречистване на спама.

Критиките от страна на държавните медии идват в миг, в който комерсиалните връзки сред Китай и Съединени американски щати са мощно обтегнати. Този месец американският президент Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи мита върху съвсем всичко, което Китай изнася в Съединени американски щати. С импорт за едвам 130 милиарда $ от Съединени американски щати, азиатската страна има лимитирани благоприятни условия за деяние, настояват търговски специалисти, които чакат Пекин вероятно да накаже американските компании, в това число Apple.

От своя страна, концернът зависи от Китай, защото страната носи към една пета от приходите ѝ. Когато продажбите на този пазар се свиха с 26% през трите месеца, приключили през март 2016 година, книжата на Apple потънаха докрай от 90,34 $ за месеци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР