Американската технологична компания Amazon ще инвестира в проекти за възобновяема

...
Американската технологична компания Amazon ще инвестира в проекти за възобновяема
Коментари Харесай

Amazon ще разработва нови проекти за възобновяема енергия в САЩ и Ирландия

Американската софтуерна компания Amazon ще влага в планове за възобновима електрическа енергия в родните Щати и в Ирландия. Компанията е избрала Окръг Питсилвания, Вирджиния и Корк, Ирландия за своята инвестиция, която би трябвало да влезе в употреба през 2020 година.

Проектът в Ирландия ще бъде вятърна централа с потенциал 23,2 мегавата като се планува тя да генерира по 68 000 мегаватчаса електрическа енергия годишно. А оборудването във Вирджиния ще е слънчева електроцентрала, чийто потенциал ще бъде 45 мегавата и ще създава 100 000 мегаватчаса сила на година, написа CNBC.

Капацитетът се дефинира от оптималното количество електрическа енергия, което инсталациите могат да произведат, а не това, което генерират по принцип.

Електроцентралите, с които плановете на Amazon за възобновима сила ще станат 66, ще доставят електричество до центровете на компанията за уеб услуги. От онлайн търговеца показват, че към този момент броят на слънчевите им електроцентрали икономисва количество въглероден диоксид, което се отделя при доставка с камион, изминаващ 322 милиона-километров маршрут.

" Големите вложения във възобновимата сила са жизненоважен ход за справяне с излъчванията на въглероден диоксид ", споделя в шефът по устойчивото развиване в Amazon Кара Хърст.

" Ще продължим да влагаме в такива планове и чакаме спомагателни вложения през тази година и след нея ", добави тя.

Вече редица огромни корпорации започнаха да употребяват възобновими източници на сила, за своите действия.

Според отчет на Асоциацията на слънчевата енергийна промишленост от предходната седмица Apple е компанията с най-вече планове, генериращи слънчева сила в Съединени американски щати.

Компанията на Стив Джобс има енергиен потенциал от 393,3 мегавата, с помощта на всичките си уреди и изпреварва останалите компании във връзка с възобновимите източници на електрическа енергия.

От Apple настояват, че седалището ѝ в Купертино, Калифорния, се зарежда напълно от възобновима сила от " голям брой източници ". Те включват слънчева покривна апаратура с потенциал 17 мегавата и горивни кафези с природен газ с 4 мегавата потенциал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР