Американската търговската верига за компютърни игри GameStop ще публикува тази

...
Американската търговската верига за компютърни игри GameStop ще публикува тази
Коментари Харесай

Инвеститорите нетърпеливи за първия отчет на GameStop за 2021 г.

Американската комерсиалната верига за компютърни игри GameStop ще разгласява тази седмица първи тримесечен финансов доклад, откогато компанията имаше основна роля в сагата на частните вложители против огромните хедж фондове, съобщи Уол Стрийт Джърнал.  

Историята провокира необятен медиен интерес, а също така най-малко две кино студиа оповестиха, че ще снимат филм по нея.

Както е известно цената на акцията на сдружението записва необикновен скок от 20 $ в средата на януари до близо 350 $ в края на същия месец, след което се намали до 40 $ през февруари и още веднъж надвиши 250 $ в средата на март. Това стана откакто частни вложители, организиращи се посредством онлайн платформата Reddit, всеобщо започнаха да купуват акцията, до момента в който в това време хедж фондове, които ръководят милиарди долари, бяха заложили, че цената й ще пада.

Наскоро в управата на GameStop влезе Райън Коен, съосновател на сполучливата комерсиална марка Chewey, която продава храна за домашни любимци през интернет. Този мениджърски ход дава учредения на акционери в GameStop да имат вяра, че компанията може да оправдае покачването в цената на нейната акция, като се концентрира повече в покупко-продажбите онлайн. Компанията имаше проблеми по време на пандемията, тъй като – макар че продава високо издирван в последно време артикул, какъвто са видео игрите – до момента тя залагаше най-вече на покупко-продажби посредством физически магазини. GameStop ръководи към 4800 такива обекта, макар че към този момент затвори стотици магазини в Съединени американски щати. 

Според Майкъл Пачер, анализатор на финансови принадлежности в Wedbush обаче, не е допустимо GameStop да оправдае актуалната си пазарна оценка от 14 милиарда $.

Затова данните от последното тримесечие на 2020 година, когато нормално се вършат най-вече приходите около коледното извършване на покупки, е от изключителна значимост за оценката на GameStop. Предварителните оценки на анализаторите са, че компанията е генерирала доход от 2,2 милиарда и облага от 88 млн. $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР