Американската търговска камара избра нов Борд на директорите. Това се

...
Американската търговска камара избра нов Борд на директорите. Това се
Коментари Харесай

Американската търговска камара в България избра нов борд


Американската комерсиална камара избра нов Борд на шефовете. Това се случи по време на постоянното свикано Общо заседание на членовете на организацията през вчерашния ден. Събитието се състоя в хотел „ ИнтерКонтинентал София “.

В новия състав на Борда се подсигурява болшинство и значимо посланичество на американските компании в него.

Новият ръб

Членовете на АмЧам България избраха следните представители на компании (подредени по азбучен ред на първо име):

- Божидар Нейчев, ръководещ сътрудник, ПрайсУотърхаус Купърс България

- Борислав Димитров, изпълнителен шеф, Сиско Системс България

- Елиза Грънчарова, вр.и.д. ипзълнителен шеф, Кока-Кола България

- Георги Александров, изпълнителен шеф, Оракъл Ийст Сентръл Юръп България

- Ива Тодорова, Ай Би Ем България ЕООД

- Ивайло Славов, създател и основен изпълнителен директро, БУЛПРОС Кънсълтинг

- Константиност Папаянис, изпълнителен шеф, Мерк, Шарп анд Дом България

- Левон Хампарцумян, основен изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете на УниКредит Булбанк

- Любомир Минчев, създател и основен изпълнителен шеф, Телелинк България

- Оливие Маркет, президент, Ей И Ес Евразия

- Симеон Стойчев, вицепрезидент и пълномощник, Телерик, част от Прогрес

- Станислава Танева, шеф за страната, Ситибанк Юръп, клон България

В новия състав влизат петима от членове на предходния ръб, както и две компании, чиито представители резервират места в него. Това са Ива Тодорова, Ай Би Ем България, Ивайло Славов, БУЛПРОС, Любомир Минчев, Телелинк България, Оливие Маркет, Ей И Ес България, Станислава Танева, Ситибанк Юръп, Клон България. Двете компании, чиито нови представители резервират места са Кока-Кола България и Сиско Системс България.

Половината членове на борда ще имат тригодишни мандати, а другите шестима члена – двугодишни. Това се прави въз основа на броя гласове получени по време на гласуването от членовете. Това решение е подбудено от стремежът за последователност и поредност на решенията и активността на Камарата.

Новата процедура

Новият състав на Борда се очерта след двумесечна акция измежду 350-те члена на Камарата, която включваше няколко значими стадия. Процесът стартира с номиниране на претендентите. Това докара до невижданите 27 номинации. След което за пръв път претендентите показаха своите мощни страни и визия за участие в Борда на особено събитие за тяхното чуване. След това се пристъпи към гласоподаване от страна от членовете в интервал на две седмици. Новите правила доведоха до висока изборна интензивност, която докара до оформянето на финалната листа от претенденти, събрали максимален избор.

По време на провелото се Общо заседание на 10 декември 2018 година, членовете на Камарата утвърдиха единомислещо определения на предходния стадий състав на Борда.

Новият правилник

През 2017 година на постоянното Общо заседание се одобриха промени в Устава на Американската камара, посредством които се подсигурява нараснала бистрота в процеса по желание на кандидате, гарантиране на представителността на американските компании в Борда и повишение на ангажираността на членовете.

В резултат Борда на шефовете на АмЧам одобри Етичен кодекс, който е част от вълната на смяна в Камарата, почнала от началото на същата година.

Общото заседание

По време на Общото заседание членовете утвърдиха Годишния отчет на Борда на шефовете на АмЧам за 2018 година Освен това те утвърдиха и Финансовия отчет за 2017 година и сертифицираща одиторска компания за 2018 година

Сред другите значими документи, делегатите утвърдиха Годишния бюджет за 2019 година
На финала те гласоподаваха освобождението от отговорност на членовете на сегашния състав на Борда.

Постижения през 2018 година

„ През актуалната година Камарата реализира резистентност и задържане на членовете. Нашите 350 члена съставляват огромна част от секторите на стопанската система. “ – уточни в обръщението към делегатите доктор Красимира Чемишанска, президент на АмЧам.

„ Изминалата година означи прогрес в основни области, посочени нашия стратегически документ – Бялата книга: промотиране на устойчивото икономическо развиване, допринасяне за развиването на конкурентоспособността и благополучие на страната посредством цифровизация и развиване на човешкия капитал. “ – очерта работата на Борда през годината доктор Чемишанска.

„ През 2018 година ние организирахме редица вътрешни и външни събития. Най-значимите от тях са Бизнес-закуската с министър-председателя и членовете на държавното управление, Бизнес-закуската с министъра на образованието и представянето на Анализа за размера и смисъла на вложенията от Съединени американски щати в България. “ – заключи достиженията на Камарата нейния президент.

Благодарности

Това бе последното Общо заседание за доктор Красимира Чемишанска в качеството й на президент на Американската комерсиална камара в България. Тя получи специфични благодарности от името на Изпълнителния комитет и от името на членовете на Камарата.

„ За мен беше изкючителна чест да послужвам и да съставлявам общността на Американската камара през последните над 7 години. Ще се веселя да продължа да съм деен член на организацията. Желая триумфи и шанс на новия Борд и на АмЧам като цяло! “ – сподели в своето послание доктор Чемишанска.

Членовете на сегашния ръб, които по разнообразни аргументи не не престават в идващ мандат, получиха специфични грамоти и картини. Това са Златина Русева-Савова, Ираван Хира, Пламен Жечев, Сергей Койнов и Соломон Паси.

Американската комерсиална камара в България (АмЧам) сплотява над 350 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 23 години в България Камарата се трансформира във водеща бизнес асоциация, като основател на събития на настоящи тематики в региона на стопанската система, интернационалните и национални политики, обществената сфера.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР