Американската спринтьорка Алисън Филикс, атлетката с най-много медали на Олимпийски

...
Американската спринтьорка Алисън Филикс, атлетката с най-много медали на Олимпийски
Коментари Харесай

Алисън Филикс се прецели в олимпийското злато на 400 м в Токио 2020

Американската спринтьорка Алисън Филикс, атлетката с най-вече медали на Олимпийски игри и Световни шампионати въобще, ще се опита в финален опит да вземе единствения орден, който липсва - златото на 400 метра на Олимпийски игри. 31-годишната състезателка за малко пропусна златото в Рио де Жанейро предходната година, а през тази на Световното състезание в Лондон тя трябваше да се задоволи с бронз.

С шест трофеи против своето име, Филикс в този момент е фокусирана върху надпреварата на 400 метра, макар че 200 метра е обичаната й дисциплинираност, на която тя взе купата на Игрите в Лондон през 2012-а година.

" Мисля, че досега не съм достигнала цялостния си капацитет на 400 метра, съобщи Феликс пред организация Ройтерс.

" На Олимпийските игри през 2020-а година това е моята цел. Аз работя по тази причина и аз ще дам всичко от себе си. Знам, че напрежението е огромно и е доста мъчно да се реализира нещо такова. Ако не се случи, има доста неща, които би трябвало да направя след края на моята дейна кариера, съобщи още атлетката.

" Може и да си най-хубавият, само че в случай че сега на надпреварата усещаш, че кариерата ти е завършила, може и нищо да не стане на последното съревнование. За мене да печеля златото на 400 метра е огромното предизвикателство, добави Алисън.

Преди да стартира подготовка за надпреварите през идната година, американката се любува на работа с млади спортисти и начинаещи треньори в Обединените Арабски Емирства.

" Атлетиката ми даде пълноценно развлечение, другари за цялостен живот и опция да пътувам по целия свят и да чувствам пристрастеността на спорта. Ако мога да кажа с една дума, леката атлетика ми даде смисъл на живота въобще, приключи олимпийската шампионка.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР