Американската социална мрежа туитър вече не предприема действия срещу разпространението

...
Американската социална мрежа туитър вече не предприема действия срещу разпространението
Коментари Харесай

МАНГЪР, ДЕРЗАЙ! Туитър вече не наказва за дезинформация за COVID-19

Американската обществена мрежа туитър към този момент не подхваща дейности против разпространяването на погрешна или подвеждаща информация за коронавирусната зараза, откакто беше добита от милиардера Илон Мъск, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на немската осведомителна организация ДПА.

Съответните ограничения бяха анулирани на 23 ноември, се споделя в блога на компанията. През 2020 година туитър вкара правила, с които да спре разпространяването на погрешна информация за COVID-19 и за имунизациите, с цел да не подвеждат хората да употребяват ненаучни способи за лекуване посредством пиянство на белина или да се откажат от имунизация.

За нарушавания на разпоредбите бяха отстранени повече от 100 хиляди поста и блокирани над 11 хиляди акаунта.

Тези дейности провокираха преди време рецензии, най-вече от крайнодесния политически набор в Съединени американски щати, отбелязва ДПА.

Самият Мъск неведнъж е омаловажавал пандемията. Той подлагаше на критика локдауните, които на моменти водеха до прекъсване на производството в главния цех за електрически автомобили на компанията му " Тесла ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР