Американската социална мрежа Туитър (Twitter), която е на път да

...
Американската социална мрежа Туитър (Twitter), която е на път да
Коментари Харесай

Еврокомисар: Туитър на Илон Мъск ще трябва да се приспособи към ЕС

Американската обществена мрежа " Туитър " (Twitter), която е на път да бъде добита от милиардера Илон Мъск, ще би трябвало да се приспособи напълно към европейските правила, каквито и да са ориентациите на новия притежател във връзка с свободата на словото, съобщи пред Агенция Франс Прес еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, предава Българска телеграфна агенция.

" Какъвто и да е новият акционерен състав, " Туитър " ще би трябвало отсега нататък да се приспособява изцяло към европейските правила ", посочи Бретон, указвайки към новия правилник за активността на цифровите колоси (Digital Services Act - DSA), координиран в събота от европейските законодатели. Неговата цел е да принуди огромните платформи по-успешно да се борят с непозволеното наличие.

" Дали става въпрос за онлайн тормоз, продажба на фалшифицирани артикули, детска порнография, приканване към терористични актове, " Туитър " ще би трябвало да се приспособява към нашия европейски правилник, какъвто не съществува в Съединени американски щати ", акцентира европейският комисар, който е в основата на новия европейски закон дружно с еврокомиаря за конкуренцията Маргрете Вестагер.

Илон Мъск даде обещание повече независимост в " Туитър ", предизвиквайки оживени диспути за бъдещето на обществената мрежа. Някои показаха опасения, че платформата може да стане по-токсична. Мъск въпреки всичко призна, че има някои ограничавания, наложени от закона.

Милиардерът през вчерашния ден подписа договорка за придобиване на " Туитър " за близо 44 милиарда $. Той се споразумя с управителния съвет на компанията, притежател на една от най-влиятелните обществени мрежи в света, за цена от 54,20 $ за акция. " Туитър " ще бъде частна компания, която няма да се търгува на фондовата борса.

Така най-богатият човек в света става притежател на платформата макар първичната опозиция на управителния съвет. Това се случи, откакто преди по-малко от две седмици той разгласи, че желае да я придобие.

" Свободното слово е основата на една функционираща народна власт, а " Туитър " е цифровият градски площад, където се дебатират значимите въпроси за бъдещето на обществото ", се споделя в изказване на Мъск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР