Американската социална микроблог мрежа Туитър“ е блокирала отново повече от

...
Американската социална микроблог мрежа Туитър“ е блокирала отново повече от
Коментари Харесай

"Туитър" блокира повече от 1000 свои потребители


Американската обществена микроблог мрежа „ Туитър “ е блокирала още веднъж повече от хиляда сметки по съмнение, че са обвързани с съветската държавна „ Агенция за интернет проучвания “ (АИИ), която американските управляващи упрекват в разпространяване на пропагандни известия по време на предизборната акция в Съединени американски щати 2016 година.

„ Открихме спомагателни 1062 акаунта, свързани с АИИ. Всички те бяха блокирани за нарушаване на изискванията за прилагане на мрежата, най-много за целеустремен спам", оповестиха от компанията в публично официално съобщение.

От „ Туитър “ оповестиха още, че са почнали разпращането на имейли на хилядите свои консуматори последвали, харесали или споделили „ туитове “ и линкове от въпросните профили по време на изборите в Съединени американски щати предходната година. По данни на едноименната компания, притежател на обществената мрежа, става дума за 677 775 наранени индивида единствено на територията на Щатите.

БГНЕС напомня, че предходната година „ Туитър “ откри и блокира още 2752 акаунта, разпространяващи съветска агитация. През тях единствено в интервала към президентските избори, са били публикувани 175 993 „ туит “ известия, които съставляват 8,4% от общия брой известия в микроблоговата мрежа, отдадени на американските избори. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР