Американската скиорка Линдзи Вон се надява да се върне на

...
Американската скиорка Линдзи Вон се надява да се върне на
Коментари Харесай

Линдзи Вон се надява да се върне на пистата през януари

Американската скиорка Линдзи Вон се надява да се върне на пистата след лекуване на травма другия месец и да възобнови преследването на нови върхове в Световната купа в алпийските дисциплини, разгласи треньор от тима на Съединени американски щати. "Това е проектът, който следваме и на това се надяваме, разгласи Пол Кристофич пред АП.

Вон сега се възстановяна от хипер-разтежение и увеличение на колянна връзка, откакто пострада при рухване на подготовка на 19-и ноември. Освен това при същото рухване има натъртвания на няколко стави, откакто се оплете в защитната мрежа. За момента не е ясно дали през цялото време на януари тя ще се състезава или ще тренира и през този месец, след което ще се върне на пистата.

US coach: Vonn plans to return to racing next month |
Lindsey Vonn is hoping to return from injury next month and resume her pursuit of the all-time World Cup wins record, according to the... | https://t.co/rSre5KzC1k
— Rocketnews (@Rocketnews1) December 16, 2018
Серията от надпревари за скиорите-алпийци през януари старнира на 12-13 януари в Санкт Антон, след което продължава в Кортина д'Ампецо (Италия) и Гармиш Партенкирхен (Германия). И това даже е по-вероятно, защото Линдзи Вон към момента не е възобновила тренировки на сняг. "В момента тя прави рехабилитация, тренира на пътеката, във фитнеса, кондиционна работа. Кога ще излезе на снега зависи само по какъв начин ще се усеща ".

Първоначално скиорката смяташе това да бъде последният й сезон в Световната купа и по-късно да завърши със спорта, само че поредицата от травми няма по какъв начин да й разрешат да оформи пълноценна година. Така тя може да остане и през 2020-а на ските, в случай че е в положително положение. Още една от настоящите звезди на алпийските ски е отвън пистата и също е пред завръщане. Една от най-хубавите приятелки на Вон- италианската София Годжа, също се надява да се върне на пистата през януари. Годга счупи костица на десния гален, откакто падна по време на подготовка за великански слалом в Хинтертукс (Австрия) през октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР