Американската състезателна серия IndyCar се свързва предимно с овални състезания

...
Американската състезателна серия IndyCar се свързва предимно с овални състезания
Коментари Харесай

Всесезонни състезателни гуми за нормални пътища

Американската спортна серия IndyCar се свързва най-вече с овални надпревари - надпревари под дъжд не се организират на този вид писта заради характерностите на трасетата и спортните коли. Но календарът на шампионата включва и обичайни спортни писти, където към този момент може да се кара и на мокро. Специално за сложни климатични условия, формалният снабдител на гуми Firestone създаде гуми за дъжд, чийто опит Bridgestone е въплътил в модели за публични пътища.

За дъждовни надпревари, като се вземат поради спецификите на IndyCar, производителите на гуми от американската компания (марката Firestone принадлежи на японската Bridgestone) създадоха гуми със специфична шарка на протектора. Тяхното показване се оказа толкоз впечатляващо, че новият модел пътна гума Firestone Firehawk AS V2 получи сходен модел и за общоприетите пътища.

`Всесезонни

Всесезонна гума, която е проектирана с мисъл за транспортни средства с висока продуктивност, се характеризира с усъвършенствано ръководство на мокра настилка и нараснала резистентност на аквапланинг. Според Bridgestone новата гума е с 21.1 секунди по-бърза в слалом спрямо миналата Firestone Firehawk AS, а на мокра настилка новата гума има 1.5 метра по-къс спирачен път.

В резултат на това почитателите на IndyCar, които имат Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, Ford Mustang и други модели от този клас, имат опцията да " обуят " колите си гуми, сходни на тези от една от най-известните спортни серии в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР