Американската състезателка по синхронно плуване Анита Алварес беше драматично спасена

...
Американската състезателка по синхронно плуване Анита Алварес беше драматично спасена
Коментари Харесай

Спасиха живота на американка на Световното по плуване в Будапеща

Американската състезателка по синхронно плуване Анита Алварес беше трагично избавена от дъното на басейна от треньорката си, откакто припадна на Световното състезание по водни спортове в Будапеща, написа БЛИЦ СПОРТ.

Андреа Фуентес скочи, с цел да избави Алварес от тима на Съединени американски щати. Тя потъна на дъното на басейна и не дишаше след края на осъществяването си на соловия свободен край в сряда вечер.

Бившата испанска националка Фуентес, облечена в къси панталони и тениска, се гмурна до дъното на басейна и извлече Алварес на повърхността, с цел да ѝ бъде оказана помощ.

„ Уплаших се, тъй като видях, че не диша, само че в този момент се оправя доста добре “, добави Фуентес.

Алварес беше откарана на носилка до медицинския център на басейна, като съотборниците и почитателите изглеждаха в потрес край басейна.

По-късно американският тим по плуване пусна изказване, в което се споделя, че Алварес се оправя добре.

Фуентес, четирикратна олимпийска медалистка, сподели пред испанското радио: „ Тя имаше вода единствено в дробовете си, откакто стартира да диша още веднъж, всичко беше наред “, сподели Фуентес. „ Казах, че нещата не са наред, крещях на спасителите да влязат във водата, само че те не схванаха какво споделих. Тя не дишаше... Отидох допустимо най-бързо, като че ли беше олимпийски край. “

Фуентес сподели, че Алварес възнамерява да си почине в четвъртък и към момента се надява да взе участие в отборното съревнование в петък след спомагателни медицински прегледи.

25-годишната Алварес бе на третото си международно състезание. Съобщава се също, че тя е припаднала по време на олимпийска подготовка в Барселона предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР