Американската самолетостроителна компания Boeing получи договор на стойност 3,9 милиарда

...
Американската самолетостроителна компания Boeing получи договор на стойност 3,9 милиарда
Коментари Харесай

Boeing получи договор на стойност 3,9 млрд. долара за два нови президентски самолета

Американската самолетостроителна компания Boeing получи контракт на стойност 3,9 милиарда $ за два нови самолета 747-8, които ще бъдат употребявани от президента на Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Самолетите би трябвало да бъдат доставени до декември 2024 година Те ще бъдат в цветовете на американски байрак - алено, бяло и синьо, вместо в небесно синьо и бяло - композиция, въведена от президента Джон Кенеди (1960-1963 г.).

Доналд Тръмп съобщи, че новите президентски самолети ще са невероятни най-красивите и най-хубавите в света. Решението бе огласено от Пентагона през вчерашния ден. Контрактът следва очертанията на неофициална договорка сред Boeing и Белия дом от февруари. До това съглашение се стигна, откакто Тръмп възрази против цената от над 4 милиарда $, залегнала в предходна договорка. Президентът се оплака в Twitter, че цените са отвън надзор и разгласи, че анулира поръчката. В края на февруари Белият дом заяви, че се е споразумял с Boeing за закрепена цена от 3,9 млрд.долара.

"Boeing ни даде добра цена и съумях да икономисам 1,5 милиарда и да поръчам нов модел аероплан за страната ", изрази удовлетворение Тръмп в изявление, снимано от телевизия Си Би Ес и излъчено през вчерашния ден.

Сделката обгръща два по-големи, по-модерни, по-бързи и по-икономични самолета от сегашните 30-годишни 747-200, които костват 180 000 $ на час.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР