Американската развлекателна компания Netflix обяви, че смята да похарчи 8

...
Американската развлекателна компания Netflix обяви, че смята да похарчи 8
Коментари Харесай

Netflix ще похарчи 8 млрд. долара за нови предавания през 2018 г.

Американската развлекателна компания Netflix разгласи, че счита да похарчи 8 милиарда $ за 700 истински телевизионни излъчвания и филми през 2018 година, оповестява NME.

Новината бе разкрита от финансовия директор на компанията Дейвид Уелс във вторник 27 февруари по време на конференцията " Технологии, медии и телекомуникации " в Морган Стенли в Сан Франциско.

Уелс сподели, че цитираната цифра " 700 " ще включва 80 истински кино лентата и предавания отвън Съединени американски щати, в това число немския психотрилър " Dark ". Той добави, че тактиката на компанията е " да продължи да прибавя наличие ", тъй като " това работи, това води до напредък ".

Въпреки проектите на компанията да основава лично автентично наличие, Уелс изясни, че " хората не се интересуват от кое място идват историите " и добави:  " Ние сме за най-хубавото наличие. Не е наложително да го вършим сами. "  

Netflix има към 117,6 млн. клиента и около 700 млн. интернет потребители в международен мащаб.

На конференцията Уелс разяснява и увеличаването на маркетинговия бюджет на Netflix. Компанията оповести пред вложителите предишния месец, че възнамерява да усили маркетинговите си разноски с повече от 50% през 2018 година, от 1,3 милиарда $ през предходната година до 2 милиарда $ през тази.

" Смятахме, че всеки допълнителен долар е най-добре да бъде изразходван за наличие ", само че в следствие взехме решение да увеличим разходите за маркетинг, тъй като сметнахме, че " маркетингът е мултиплициращ разход за наличие ", заключи Уелс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР