Американската разузнавателна общност не вярва, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун

...
Американската разузнавателна общност не вярва, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Ким Чен-ун не е готов за ядрено разоръжаване

Американската разследваща общественост не има вяра, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е подготвен за денуклеаризация, сподели шефът на Агенцията за военно разузнаване на Съединени американски щати генерал-лейтенант Робърт Ашли, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че срещата през февруари сред Ким и американския президент Доналд Тръмп приключи с неуспех, откакто и двете страни не съумяха да намерят пресечната точка сред американското искане за отвод на Северна Корея от нуклеарната ѝ стратегия и севернокорейското изискване за облекчение на глобите.

"В разследващата общественост към момента продължаваме да считаме, че Ким-Чен-ун не е подготвен за денуклеаризация ", сподели Ашли пред телевизия Фокс нюз.

Тръмп ще посети Южна Корея този уикенд, откакто размяната на писма с Ким увеличи очакванията за възобновяване на договарянията, ориентирани към слагане на завършек на севернокорейската нуклеарна стратегия, отбелязва Ройтерс.

Американският президент ще дойде в събота на двудневна аудиенция в Южна Корея след присъединяване си в срещата на върха на Г-20 в Япония. В неделя Тръмп ще се срещне с президента Мун Дже-ин, заяви през вчерашния ден канцеларията на Мун.

Броени часове по-рано американският държавен секретар Майк Помпейо изрази вяра изпратеното от Тръмп писмо до Ким да може да проправи пътя за възобновяване на намиращите се в застой нуклеарни договаряния.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР