Защо новата песен на Doja Cat „Balut“ я накара да се заяде с някои филипински слушатели?

...
Американската рапърка Doja Cat се сблъска със слушателите във Филипините,
Коментари Харесай

Американската рапърка Doja Cat се сблъска със слушателите във Филипините, след като кръсти последния си сингъл на филипинска улична храна.

Рапърът каза, че е кръстила парчето си „Балут“, пуснато на 15 септември, след едноименното популярно ястие – но нейното обяснение за това накара много филипински слушатели да се почешат по главите.

„Кръстих песента „Балут“, защото означава птица, която е изядена жива“, написа тя в Instagram Story в неделя.

„Това е метафора за Twitter stans (обсебени фенове) и смъртта на Twitter токсичността. Началото на „X“ и краят на „туитове“.“

Но малко филипински коментатори изглеждаха впечатлени от метафората, като мнозина я коригираха, че ястието включва варене или задушаване на оплодено патешко яйце, което е на възраст между 14 и 21 дни, а не жива птица.

Балът е 14-21-дневно ястие от оплодени патешки яйца, често сервирано с каменна сол като подправка. class= Balut е 14-21-дневно ястие от оплодени патешки яйца, което често се сервира с каменна сол като подправка. Leekhoailang/iStockphoto/Getty Images

Някои дори видяха нейното обяснение като културно обидно.

„Изяден жив? Кой яде балут жив? Момиче, не е нужно да се срамуваш от моята култура, ако не я разбираш“, каза потребител на X.

Друг туит, коригиращ описанието на balut, който събра близо 100 000 харесвания и много подкрепящи коментари на тагалог и английски, използва плачещо емоджи и гласи: „Имайте предвид, че balut е оплодено патешко яйце“.

CNN се свърза със звукозаписната компания на Doja Cat RCA Records.

Balut може да бъде ястие, което разделя.

Извън Югоизточна Азия, той често се появява в предавания за пътувания и храни, където понякога се смята за необичайна или странна храна, която вероятно ще изпита тези със западен вкус.

Но такова отразяване може да изглежда обидно за хората във Филипините, където има статут, който се доближава до национален деликатес.

Doja Cat присъства на шоуто Schiaparelli Haute Couture пролет лято 2023 г. като част от Седмицата на модата в Париж на 23 януари 2023 г. Doja Cat присъства на шоуто Schiaparelli Haute Couture пролет лято 2023 г. като част от Седмицата на модата в Париж на 23 януари 2023 г. Якопо Рауле/Гети изображения

Въпреки че обяснението на Doja Cat за ястието може да не се е харесало добре, нейните филипински фенове може да намерят реакцията й да опита самата храна за малко по-приятна.

„Балут беше добър. Напомни ми за черен дроб. Сякаш можете да кажете, че това е малка [порция] с високо [съдържание] на мазнини. Усещам вкуса на витамините в него. Просто знаеш, че [това] е добре за теб веднага“, разказа тя в Instagram Live, след като публикува обяснението си за заглавието на песента.

"Това ми хареса. [Но] не мисля, че го имах както трябва. Все още беше топло“, добави тя.

Песента е сред песните в четвъртия студиен албум на Doja Cat "Scarlet", който ще бъде издаден в петък, 22 септември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР