Американската прокуратура смекчи обвиненията срещу актьора Алек Болдуин и отговарящата

...
Американската прокуратура смекчи обвиненията срещу актьора Алек Болдуин и отговарящата
Коментари Харесай

Прокуратурата смекчи обвиненията към актьора Алек Болдуин - Свят

Американската прокуратура смекчи обвиняванията против артиста Алек Болдуин и отговарящата за оръжията на снимачната площадка на кино лентата " Rust " Хана Гутиерес-Рийд , съобщи ДПА.

Миналия месец на двамата бяха повдигнати обвинявания за непредумишлено ликвидиране поради това, че на 21 октомври 2021 година артистът простреля операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка в Санта Фе. Инцидентът се случи по време на подготовка за сцена от продукцията, при която бе ранен и режисьорът Джоел Соуза. Оказа се, че употребяваният от Болдуин реквизитен револвер е бил зареден с бойни вместо с халосни патрони.

Прокурорите твърдяха, че Болдуин не се е отнасял съществено към образованието за боравене с огнестрелно оръжие на снимачната площадка.

Най-сериозното от обвиняванията ги заплашваше с присъда от 5 година затвор, в случай че бъдат приети за отговорни.

Според новите обвинявания Болдуин може да получи най-вече 18 месеца затвор, защото юристите на артиста са открили, че предходният обвинителен акт е бил формиран въз основа на признати предходната година нови закони в щата Ню Мексико, които стягат наказванията за владеене и носене на огнестрелни оръжия, само че които нямат противоположна мощ.

Адвокатите на двамата обвинени обаче не престават да упорстват, че те са почтени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР