Американската прокуратура разшири делото за смъртта на Джордж Флойд, обвинявайки

...
Американската прокуратура разшири делото за смъртта на Джордж Флойд, обвинявайки
Коментари Харесай

Смъртта на Джордж Флойд вече се приема за непредумишлено убийство, а не по непредпазливост

Американската прокуратура разшири делото за гибелта на Джордж Флойд , обвинявайки още трима служители на реда в съучастие в ликвидиране, предадоха Франс прес и ДПА.

Същевременно обвиняването към служителя на реда Дерек Човин, който е притискал с коляно врата на Флойд, е преквалифицирано от ликвидиране от трета степен (убийство по непредпазливост) на ликвидиране от втора степен (непредумишлено убийство). Това обвиняване, в случай че бъде признато от съда, може да докара до присъда от 40 години затвор.

Човин, както и другите трима служители на реда - Томас Лейн, Джей Кюн и Ту Тао, бяха уволнени предходната седмица.

Новите обвинявания бяха повдигнати от основния прокурор на щата Минесота Кийт Елисън, който дефинира митингите, избухнали след гибелта на Флойд, като " трагични и нужни ".

Елисън означи, че делата против служители на реда са сложни и прикани чернокожата общественост в Съединени американски щати да прояви самообладание до момента в който екипът му работи за създаване на солидно обвиняване.

Дерек Човин бе сниман да притиска врата на проснатия по стомах Джордж Флойд в продължение на близо 9 минути. Двама от другите служители на реда бяха стъпили на гърба на Флойд, а третият стоеше до тях.

Нямаше признаци, че Флойд оказва опозиция на ареста си и в записа той е чут да споделя, че не може да диша. Независима аутопсия заключи, че той е починал от задушаване.

Думите " Не мога да вдишвам " се трансфораха в девиз на провокираните от гибелта на Флойд митинги с искане за съд на четиримата служители на реда.

" Проблемът е, че трябваше да излезем на улицата и да спрем придвижването по мостове и автомагистрали, с цел да получим правдивост ", сподели 29-годишният негър протестиращ в Ню Йорк Брайън Картър.

" Ако група от четирима чернокожи мъже бяха умъртвили бял човек, щяха да ги арестуват на място. При нас нещата не стават по този начин ", означи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР