Американската правна кантора Морган Люис (Morgan Lewis Consulting), която според

...
Американската правна кантора Морган Люис (Morgan Lewis Consulting), която според
Коментари Харесай

Кантората, ”наета от Пеевски” да го защитава по закона ”Магнитски” е обявена за най-добрата в Русия

Американската правна адвокатска фирма ”Морган Люис ” ( ”Morgan Lewis Consulting ”), която съгласно вестник ”Монитор ” била наета да пази депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски по закона ”Магнитски ”, е оповестена през месец май 2017г. за най-хубавата в Русия, оповестява ”Дневник ”. В обявата се добавя, че съветници по случая били президентът на сдружението Крис Кокс и съдружникът Нейтън Хохман. Последният споделя, че световният акт " Магнитски " " изрично не е основан, с цел да се намесва в законни, законно провеждани следствия в дадена страна, против лица, които са направили закононарушения в съответната страна ".

В средата на август американският лобист Джоузеф Огъстин подава пред управляващите в Съединени американски щати документи, с които притежателят на банкрутиралата КТБ и някогашен бизнес сътрудник на Пеевски - Цветан Василев публично кандидатства за протекция в Съединени американски щати по закона " Магнитски ". Огъстин е от юридическата компания JWI " Джеферсън Уотърман интернешънъл ".

Според информацията на " Монитор " Пеевски е прибегнал до услугата на бранителите, с цел да отстояват " позицията му по обвиняванията, отправени против него и против основния прокурор Сотир Цацаров от банкера дезертьор Цветан Василев, упрекнат в източването на милиарди от банкрутиралата КТБ ".

" Морган Люис " бе оповестена в Лондон за Най-добрата юридическа компания в Русия в годишната ранглиста за Европа на Chambers & Partners. Ръководството Chambers Europe, отличаващо адвокатски фирми от 24 страни на континента, е учредено на изследване, в това число на оценките на клиенти

В известието на компанията по този мотив се напомня, че тя е оценена като елитна и от други ранглисти.

В профила на " Морган Люис ", както и в припомнянето за активността на московския им офис, не се показва категорично да има опит в отбрана правата на индивида и битка с корупцията (в частност в правораздавателните и законодателни органи по света), каквото е главното предопределение на така наречен световен Закон " Магнитски ".

За сметка на това адвокатската фирма " предлага цялостен набор услуги в представляване бизнеса на клиентите си, в това число препоръки по корпоративни и финансови въпроси; сливания и придобивания; финансови трансакции; споразумяване на правосъдни разногласия и интернационален арбитраж; планове от енергетиката и естествените ресурси; преводи към имотни сделки; трудово-правни въпроси; имиграция и др ".

Офисът в Москва съставлява " Морган Люис " в редица някогашни руски републики, а компанията има адвокатски фирми и в някогашната и актуалната столици на Казахстан, само че не и в някоя централноевропейска страна от Европейски Съюз и НАТО. Европейските офиси са в Лондон, Франкфурт, Брюксел и Париж.

През май 2017г. броени дни откакто президентът Доналд Тръмп уволни шефа на ФБР Джеймс Коми от " Морган Люис " разпространиха писмо от 8 март, в което двама данъчни експерти, работили за финансите му от 2005г., афишират, че през последните 10 години той няма доходи от съветски източници " с някои изключения ".

Нейтън Хохман в изявление за " Монитор " разкрива, че към този момент са подали документи пред Държавния департамент на Съединени американски щати в отбрана на Пеевски, което би трябвало да значи, че американската компания е наета преди месеци и е имала задоволително време да се запознае с обстоятелства и документи по активността на КТБ и Цветан Василев.

В професионалния му профил в " Морган Люис " се разказва, че специалността му са финансови, банкови и данъчни проблеми, в това число отбрана на американци, упрекнати, че са укрили приходи в офшорни сметки. Преди да се завърне в частния бизнес, Нейтън Хохман е работил 7 години като началник на данъчния отдел с към 350 юристи на министерството на правораздаването, което в Съединени американски щати извършва и функционалностите на Главна федерална прокуратура. В Калифорния той е бил прокурор по над 180 случая на корупция на публични чиновници, данъчни, кредитни и банкови измами, пране на пари и др
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР