Американската подкрепа за Украйна остава непоколебима, заяви днес при посещение

...
Американската подкрепа за Украйна остава непоколебима, заяви днес при посещение
Коментари Харесай

Помпео увери Украйна в непоколебимата подкрепа на САЩ

Американската поддръжка за Украйна остава непоколебима, съобщи през днешния ден при посещаване в Киев държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, представен от Франс прес.

"Аз съм тук през днешния ден с едно ясно обръщение: Съединените щати считат украинската борба за независимост, народна власт и разцвет за една смела борба. Нашата решителност да я подкрепим остава непоколебима ", сподели Помпео в наличието на украинския президент Володимир Зеленски.

Държавният секретар на Съединени американски щати направи изказването си на фона на процеса по импийчмънт против президента Доналд Тръмп, който бе предизвикан от негов телефонен диалог със Зеленски.

Украйна е "важна страна " за Съединени американски щати, даде да се разбере Помпео.

Той акцентира, че за вероятно посещаване на Зеленски в Белия дом не е сложено изискване Украйна да стартира следствие против сина на някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън, съобщи Ройтерс. Киев и Вашингтон ще намерят време за образуване на визитата, добави Помпео.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли процесът по импийчмънт против американския му сътрудник да е влошил връзките сред двете страни.

Зеленски изрази подготвеност да посети Съединени американски щати за среща с Тръмп, само че единствено ако двете страни са постигнали авансово съответни сделки, съобщи ТАСС.

"Изразих вяра, че Съединените щати ще вземат по-активно присъединяване в мирния развой в Източна Украйна и по кримския въпрос ", сподели украинският президент на взаимна конференция с държавния секретар на Съединени американски щати.

Ние сме "благодарни за персоналната Ви твърда позиция по въпроса за войната в Донбас и противозаконната анексия на Крим ", съобщи Зеленски на Помпео.

Украинският президент изрази вяра, че американски компании ще вземат участие в създаването на петролните и газовите залежи на украинския черноморски шелф. "Каним огромния американски бизнес да взе участие в построяването на инфраструктурата на Украйна, на нашите мостове и пътища, а също по този начин и в добива на газ и петрол, в създаването на черноморския шелф ", сподели Зеленски на конференцията с Помпео.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР