Американската подкрепа за Украйна остава непоколебима, заяви днес при посещение

...
Американската подкрепа за Украйна остава непоколебима, заяви днес при посещение
Коментари Харесай

Помпейо: Американската подкрепа за Украйна остава непоколебима

Американската поддръжка за Украйна остава непоколебима, съобщи през днешния ден при посещаване в Киев държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от Франс прес.

"Аз съм тук през днешния ден с едно ясно обръщение: Съединените щати считат украинската борба за независимост, народна власт и разцвет за една смела борба. Нашата решителност да я подкрепим остава непоколебима ", сподели Помпейо в наличието на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Държавният секретар на Съединени американски щати направи изказването си на фона на процеса по импийчмънт против президента Доналд Тръмп, който бе предизвикан от негов телефонен диалог със Зеленски.

В американския Сенат започнаха дебатите за импийчмънт на Тръмп

Украйна е "важна страна " за Съединени американски щати, даде да се разбере Помпейо. Той акцентира, че за вероятно посещаване на Зеленски в Белия дом не е сложено изискване Украйна да стартира следствие против сина на някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън, съобщи Ройтерс. Киев и Вашингтон ще намерят време за образуване на визитата, добави Помпейо.

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога отхвърли процесът по импийчмънт против американския му сътрудник да е влошил връзките сред двете страни.

Зеленски изрази подготвеност да посети Съединени американски щати за среща с Тръмп, само че единствено ако двете страни са постигнали авансово съответни сделки, съобщи ТАСС.

"Изразих вяра, че Съединените щати ще вземат по-активно присъединяване в мирния развой в Източна Украйна и по кримския въпрос ", сподели украинският президент на взаимна конференция с държавния секретар на Съединени американски щати.

Помпейо разяснява изказванията за вероятни закани за някогашния дипломат на Съединени американски щати в Украйна

Ние сме "благодарни за персоналната Ви твърда позиция по въпроса за войната в Донбас и противозаконната анексия на Крим ", съобщи Зеленски на Помпейо.

Украинският президент изрази вяра, че американски компании ще вземат участие в създаването на петролните и газовите залежи на украинския черноморски шелф. "Каним огромния американски бизнес да взе участие в построяването на инфраструктурата на Украйна, на нашите мостове и пътища, а също по този начин и в добива на газ и петрол, в създаването на черноморския шелф ", сподели Зеленски на конференцията с Помпейо, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР